«Της Ελλάδος τα παιδιά» - Οι ηθοποιοί που πόζαραν μαζί 29 χρόνια μετά με γκρίζα μαλλιά και ''έριξαν'' το ίντερνετ

Ο ένας ήταν μια ιδιαίτερα ''γλοιώδης'' προσωπικότητα στη σειρά

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Της Ελλάδος τα παιδιά» - Οι ηθοποιοί που πόζαραν μαζί 29 χρόνια μετά με γκρίζα μαλλιά και ''έριξαν'' το ίντερνετ

Πολλές είναι οι ελληνικές σειρές που έχουν μείνει ανεξίτηλες και διαχρονικές στο πέρασμα των ετών και μία από αυτές είναι σίγουρα και το «Της Ελλάδος τα παιδιά», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, και άλλους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν χαρακτήρες που παραμένουν πηγή έμπνευσης και memes. Ένας από αυτούς είναι και ο περιβόητος «χλαπάτσας», ή αλλιώς Κώστας Φραγκιόγλου που βρέθηκε 29 χρόνια μετά με τον Γιάννη Σαββιδάκη με τη φωτογραφία τους να γίνεται ανάρπαστη στα social media.

Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της σειράς συνέχισαν μια λαμπρή καριέρα στο χώρο, με τον Γιάννη Μπέζο να είναι σίγουρα η πιο ηχηρή περίπτωση. Μάλιστα όπως ακουγόταν έντονα το προηγούμενο διάστημα ενδεχομένως να τον δούμε με δική του εκπομπή σε γνωστό κανάλι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει τίποτα ακόμα.

Η φωτογραφία των Φραγκιόγλου και Σαββιδάκη 29 χρόνια μετά το τέλος του «Της Ελλάδος τα παιδιά»

Δύο από τα βασικά μέλη του καστ βρέθηκαν ξανά πολλά χρόνια μετά μαζί, φωτογραφήθηκαν εντελώς αλλαγμένοι, με άσπρες τρίχες και τις ρυτίδες του χρόνου. Ο λόγος για τον ηθοποιό και συνδημιουργό της σειράς, Κώστα Φραγκιόγλου, στον αγαπημένο αλλά και σιχαμένο ρόλο του Χλαπάτσα και ο σμηνίτης «Ντάλας», παιγμένος από τον ηθοποιό και τραγουδιστή Γιάννη Σαββιδάκη.

Οι δύο τους πόζαραν χαμογελαστοί σε μία σέλφι που έφερε αναμνήσεις αλλά και χιλιάδες σχόλια και αντιδράσεις στα social media.

Φραγκίογλου και Σαββιδάκης 29 χρόνια μετά το της Ελλάδος τα παιδιά

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: IMDB / Εσωτερικής : instagram giannissavvidakis

Σε αυτή της σειρά θα ήθελε να παίξει ο Γιάννης Σαββιδάκης

Ο Γιάννης Σαββιδάκης πριν από λίγους μήνες μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη, το πρωί της και αναφέρθηκε στην Eurovision, στην πολυαγαπημένη σειρά του κοινού "Της Ελλάδος τα παιδια", αλλά και για την συνεργασία του με τον Γιάννη Μπέζο συγκεκριμένα.

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής αποκάλυψε, επίσης, πως θα ήθελε να συμμετέχει σε ταινία ελληνόφωνη ή ακόμη και αγγλόφωνη, με στόχο την κατάκτηση ενός Όσκαρ, στα οποία φέτος έγιναν πολλά ευτράπελα.

«Η πρώτη μου επαφή με το ευρύ κοινό ήταν στη Eurovision με τη Φανή Πολυμέρη. Τραγουδήσαμε για λογαριασμό της Κύπρου. Πήραμε την 11η θέση. Την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει η Celine Dion και τραγούδησε μπροστά μας. Τότε έρχονταν τα γράμματα των θαυμαστριών με τις σακούλες και τα απαντούσα όλα. Έγραφα τις αφιερώσεις», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε για τη σειρά: «Της Ελλάδος τα παιδιά»: «Από τη σειρά θυμάμαι ότι ήταν ένα χάος στα γυρίσματα. Υπηρετούσα τότε στο ναυτικό. Με βοηθούσε ο διοικητής μου για τα γυρίσματα, μου έδινε κάποιες άδειες, γιατί έβλεπε ότι υπάρχει μια καριέρα.

Πήγαινα και κοιμόμουν στους θαλάμους με τα κρεβάτια που φαίνονται στη σειρά. Περάσαμε πολύ ωραία με τον Κώστα Ευριπιώτη. Ήταν από τους πιο αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους. Τον έχω χαρακτηρίσει “μπαξέ”.

Έβαλα πάρα πολλά δικά μου στοιχεία στη σειρά. Ο Γιάννης Μπέζος με ρωτούσε πολλές φορές “εδώ, τι να κάνουμε;”. Το χριστουγεννιάτικο γύρισμα έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Έκανα έναν τραγουδιστή, φορούσα καμπάνες κοτλέ. Δε θα ξεχάσω τις βλακείες που έκανα και το πώς πέρασε αυτό στον κόσμο.

Δεν ξέρω γιατί διακόπηκε η σειρά. Ήταν θέμα παραγωγής και Γιάννη Μπέζου. Θα έπρεπε να είχε συνεχιστεί η σειρά. Ήταν σαν να ξεκινούσαν τα Φιλαράκια και να σταματούσαν τη δεύτερη σεζόν. Πιστεύω ότι η σειρά θα μπορούσε να έχει το εκτόπισμα που έχουν τα Φιλαράκια. Μετά το τέλος της σειράς, ήρθαν τηλεοπτικές προτάσεις αλλά δεν τις αποδέχτηκα. Απέρριψα τρεις τουλάχιστον».

«Οι καριέρες δε φτιάχνονται μόνο με τα ναι. Φτιάχνονται και από τα όχι. Θα ήθελα πολύ να παίξω σε μια ταινία και αν είναι δυνατόν να πάρω και Όσκαρ. Σε αγγλόφωνη ή ελληνόφωνη ταινία. Έχω παρουσιάσει format για συγκεκριμένη εκπομπή στην τηλεόραση. Το project “diSettia” είναι αμιγώς αγγλόφωνο, είναι τραγούδια που έχω γράψει μουσική και στίχο», κατέληξε.