Eurovision 2023: Αποκαλύφθηκε η πρώτη υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

Η ανάρτηση της στα social

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2023: Αποκαλύφθηκε η πρώτη υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

Οι ετοιμασίες για την Eurovision 2023 έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς οι περισσότες χώρες προσπαθούν σιγά σιγά μα βρουν το πολυπόθητο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει (δείτε εδώ πού θα διεξαχθεί ο μουσικός διαγωνισμός).

Συγκεκριμένα, η πρώτη υποψήφια για την Ελλάδα είναι γεγονός καθώς ανακοίνωσε μόνη της την υποψηφιότητά της ύστερα από την αποκάλυψη του τραγουδιού που κατέθεσε στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων πρόκειται για την Αρτέμιδα Ματαφιά, ηθοποιό και τραγουδίστρια, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε τη νέα της προσπάθεια.

Η ανάρτηση της πρώτης υποψήφιας για την Eurovision 2023

«Γεια και χαρά σε όλους! Μοιράζομαι και σας αφιερώνω το τραγούδι “Dreamers”, ένα από τα δυο τραγούδια που κατέθεσα στην ΕΡΤ για τον περασμένο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2022.

Οι υπέροχοι στίχοι είναι του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, τη μουσική γράψαμε μαζί με τον μουσικοσυνθέτη-θεατρολόγο Κώστα Γιαξόγλου, η ενορχήστρωση έγινε από τον μουσικοσυνθέτη-ενορχηστρωτή Γιώργο Καραγιάννη ενώ ξενυχτήσαμε παρέα με τον Τάκη Αργυρίου στο στούντιο 111 για το τελικό αποτέλεσμα.

Είχα καταθέσει ένα ακόμα τραγούδι, το οποίο σκοπεύω να ξαναστείλω στην ΕΡΤ, για την Eurovision 2023, μαζί με ένα καινούργιο.. Μακάρι να γίνει ένας ανοιχτός διαγωνισμός από την επιτροπή, να το χαρούμε όσοι στείλουμε τραγούδια, να το ευχαριστηθεί κι ο κόσμος που θα τον παρακολουθήσει, θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία μιας μεγάλης μουσικής γιορτής, πριν την πολύ μεγάλη γιορτή που θα διεξαχθεί το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Απολαύστε το Dreamers και μη σταματάτε να ονειρεύεστε σε κάθε συνθήκη και κάθε εποχή… Τα όνειρα κοστίζουν μόνο για όσους δεν τολμούν…Καμιά φορά είναι η αρχή, το ταξίδι κι ίσως κι ο τελικός προορισμός. Τα όνειρα γεννούν επιθυμίες, αγάπες, έρωτες, δημιουργία, στόχους…Κι όπως λέει και το τραγούδι:

«Στα όνειρα μας, όλα μοιάζουν μαγικά. Στα όνειρα μας έχει πάντα ξαστεριά. Just take my hand Let’s find the Wonderland, Let’s find the wonder.. We are the Dreamers».

Εξωτερική φωτογραφία: PixaBay/ NikolayFrolochkin

«Ήταν πολύ διαφορετικά τότε...» - Η Έλενα Παπαρίζου θυμάται τη συμμετοχή της

Μπορεί να είχαν πολλά χρόνια να βρεθούν τηλεοπτικά η Ελένη Μενεγάκη και η Έλενα Παπαρίζου αλλά σήμερα 1/6 του έδωσαν και κατάλαβε. Η τραγουδίστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Μενεγάκη και αποφάσισε να μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τα πάντα.

Στην αρχή αναφέρθηκε για τον μεγάλο σταθμό στην καριέρα της, που ακούει στο όνομα Eurovision, ενώ στη συνέχεια μίλησε με θαυμασμό για τον σύζυγό της, Αντρέα Καψάλη (δείτε εδώ τις δηλώσεις της).

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στις δύο φορές που συμμετείχε στην Eurovision, το 2001 και το 2005. «Την πρώτη φορά είχα πολύ άγχος. Ήταν πολύ διαφορετικά τότε, γιατί πήγαμε ως συγκρότημα και είχα τη στήριξη του Νίκου Παναγιωτίδη στο πλευρό μου. Άγχος είχα και τη δεύτερη φορά.

Όσο πιο πολύ μπαίνεις στον επαγγελματισμό, γιατί είναι πρωταθλητισμός όταν ασχολείσαι με το τραγούδι, έχεις σκληρή προετοιμασία. Δεν πέρασε μέρα που δεν περνούσα από τον Φωκά Ευαγγελινό για να κάνω πρόβα».

«Εννοείται ότι θέλαμε την πρωτιά και τις δύο φορές. Αυτό θέλαμε και γι’ αυτό πηγαίναμε. Λέγαμε να πάει κάποιος στην Eurovision με ένα τραγούδι που λέγεται My Number One και να φτάσεις τελευταία θέση, πρέπει να είναι δράμα!», δήλωσε η Έλενα Παπαρίζου.

Ενώ στη συνέχεια στάθηκε στην αγάπη της για την μουσική. «Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να εκφράζεσαι. Η μουσική είναι η έκφραση της ψυχής μας. Η μελωδία αυτό κάνει, ακόμα και τα λόγια είναι ήχος, είναι συναισθήματα. Ο κόσμος που τολμάει και τραγουδάει από την καρδιά του είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου! Ίσως ακουστεί κάπως, αλλά άνθρωποι που δεν έχουν μουσική στη ζωή τους ζουν μία μούχλα».

«Μπορούν όλοι να γίνουν κριτές;», την ρώτησε η Ελένη Μενεγάκη, αναφερόμενη στη συμμετοχή της τραγουδίστριας στην κριτική επιτροπή του «The Voice».

«Δεν μου άρεσε η λέξη κριτής, γι’ αυτό δέχτηκα τη θέση στο Voice, γιατί λέγεται coach. Είμαι καθοδηγητής στους ανθρώπους που έρχονται στην ομάδα. Πιστεύω πάντα μόνο ένας κρίνει, εννοώ ο Παντοδύναμος. Έχω την άποψή μου και θέλω να καθοδηγώ τα παιδιά», δήλωσε η Έλενα Παπαρίζου.

Η τραγουδίστρια δήλωσε πως όλοι οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να μπουν στη θέση του coach, γιατί ο καθένας έχει να δώσει το δικό του στίγμα. «Θα μου άρεσε κάποια στιγμή να δω τον κύριο Νταλάρα να κάθεται σε μία θέση, γιατί εγώ ως θαυμάστρια θα ήθελα να μου πει», εξομολογήθηκε.