"Για μένα τελείωσε και λυπάμαι γι’ αυτό" - Ξέσπασμα άνευ προηγούμενου από τον Ηλία Μαμαλάκη

Η οργισμένη ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σε ένα δημόσιο ξέσπασμα προχώρησε πριν μερικές ώρες ο Ηλίας Μαμαλάκης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγο καιρό μετά τη περιπέτεια υγείας του. Αφορμή για αυτό στάθηκε ένα γνωστό ιταλικό εστιατόριο στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ο γνωστός σεφ λοιπόν έκανε μια ανάρτηση και ανέφερε πως το απόγευμα της Τρίτης 30/8 τηλεφώνησε για να κάνει κράτηση τραπεζιού για εκείνον και τους φίλους του που μόλις είχαν έρθει από την Ιταλία για φαγητό. Το ραντεβού τους κλείστηκε για τις 20:30, ωστόσο, δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι για εκείνη την ώρα.

Η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη & το ξέσπασμά του

«Πήρα τηλ το εστιατόριο (αναφέρει όνομα) στην Κηφισιά να κλείσω ένα τραπέζι για 4 άτομα. Το (αναφέρει όνομα) είναι ένα εστιατόριο που αγαπώ πολύ και τον χώρο και το φαγητό. Πηγαίνω τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα.

Θέλω λοιπόν, να περιποιηθώ ένα ζευγάρι φίλων που ήλθαν από την Ιταλία. Παίρνω τηλ και βγαίνει από τη γραμμή μια δεσποινίς:

– παρακαλώ για σήμερα το βράδυ θα ήθελα ένα τραπέζι για 4 άτομα στις 8:30 μμ

– δυστυχώς στις 8:30 μμ δεν μπορούμε. Μόνο αν θέλετε στις 8:00 ή στις 9:30 μμ

– μα στους φίλους μας είπαμε 8:30

– δυστυχώς δεν γίνεται και να ξέρετε το κάνουμε για το δικό σας καλό να εξυπηρετηθείτε καλύτερα

– πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό να μου ορίζετε εσείς τι ώρα θα έλθω

Αν δηλαδή, ερχόμουν χωρίς κράτηση και είχατε άδειο τραπέζι δεν θα μου το δίνατε;;;;

Να μην σας τα πολυλογώ. Την ευχαρίστησα της είπα και το όνομα μου και της είπα να διαβιβάσει στον υπεύθυνο ότι για μένα το (αναφέρει όνομα εστιατορίου) τελείωσε και λυπάμαι γι αυτό γιατί μ’ αρέσει το μαγαζί. Τελικά έκλεισα στο αγαπημένο (αναφέρει άλλο εστιατόριο) του αγαπημένου μου Νικόλα που σου δίνουν τραπέζι ό,τι ώρα θες», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Πήρα τηλ το Εστιατοριο Natou στην Κηφισια να κλείσω ένα τραπέζι για 4 άτομα Το natou είναι ένα Εστιατοριο που αγαπώ...

Posted by Ηλίας Μαμαλάκης on Tuesday, August 30, 2022

Εξωτερική φωτογραφία NDP

Η σπάνια εξομολόγηση του

Στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Παρασκευής 1/4, ο ταλαντούχος και διακεκριμένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης. Προχώρησε σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε στις συντρόφους που έχουν σημαδέψει τη ζωή του ενώ έκανε και μία δήλωση για τις σχολές μαγειρικής στη χώρα.

«Της χρωστούσα, της χρωστάω και θα της χρωστάω» είπε για τη σύζυγό του που «έφυγε» από τη ζωή και τη στήριξη που του παρείχε όταν άλλαξε καριέρα. Ο σεφ αναφέρθηκε επίσης στην ασθένεια της συζύγου του λέγοντας: «Το μόνο που ξέρω να κάνω καλά όταν ένας άνθρωπος υποφέρει είναι να τον ταΐσω. Αυτό σε έναν άνθρωπο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση δεν βοηθάει, εκεί αισθάνθηκα ανήμπορος».

«Όταν συνδέθηκα με την Ντορίτα προβληματίστηκα. Έχει φύγει η Στέλλα πριν από λίγο καιρό και εγώ ετοιμάζομαι να κάνω κάτι; Πήγα στην ψυχολόγο μου και μου είπε ότι είναι θείο δώρο από τη Στέλλα» είπε. Από την άλλη όμως εξήρε και την αξία της μοναξιάς κάτι που κατάλαβε καθώς μεγάλωνε.

Ο σεφ μίλησε με χιούμορ για τα υποκοριστικά που βάζει στα υλικά του αλλά όπως είπε δεν βάζει ποτέ πολλά σε μία πρόταση για να μην χάσουν την αξία τους.

«Εγώ ήμουν η αιτία την εποχή που έκανα το “Ντομάτα πιπεριά” που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα. Από τα 100 παιδιά τα 50 που είναι αυτή τη στιγμή στις σχολές τα έχουν στείλει οι γονείς τους. Υπάρχει ένα ποσοστό που θέλουν την τηλεόραση και κάποιοι έχουν ταλέντο. Το είδα ξεκάθαρα στα Χανιά».

«Αναρωτιέμαι πού απευθύνεται η υψηλή κουζίνα» είπε με νόημα ο σεφ κλείνοντας.