Πυρ και μανία ο Πέτρος Κουσουλός - Οι αιχμές του δημοσιογράφου μετά την Εισαγγελία

Πήγε μόνος του στον Άρειο Πάγο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πυρ και μανία ο Πέτρος Κουσουλός - Οι αιχμές του δημοσιογράφου μετά την Εισαγγελία

Σε μία δύσκολη κατάσταση βρέθηκε την Τρίτη 30/8 ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, καθώς έγινε γνωστό πως δόθηκε ένταλμα σύλληψής του για παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, και έτσι ο ίδιος θέλοντας να ξεκαθαρίσει το θέμα καθώς πήρε μεγάλες διαστάσεις, αποφάσισε να πάει ο ίδιος το απόγευμα της Τετάρτης στην Εισαγγελία.

Ο λόγος για τον οποίο δόθηκε το ένταλμα, ήταν διότι ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ στο ρεπορτάζ» δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Οι αιχμές του Πέτρου Κουσουλού

Ο Πέτρος Κουσουλός επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πώς ήρθαν στην κατοχή του τα εν λόγω έγγραφα, και έπειτα προχώρησε σε αναρτήσεις στο Twitter ο δημοσιογράφος τόνισε ότι οι αποκαλύψεις του αφορούσαν δεδομένα που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και άφησε αιχμές για τα συμφέροντα που πλήττονται στην υπόθεση.

«Δεν κρύβομαι καθόλου»

Την Κυριακή (28/8) μέσα από την εφημερίδα "Μπαμ" δημοσιεύθηκαν έγγραφα που φέρουν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο» με αποτέλεσμα να παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, διέταξε την προκαταρκτική εξέτασης και θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραβίασης του άρθρου 252 ΠΚ που αφορά στην παράνομη χρήση υπηρεσιακού απορρήτου. Mάλιστα, η συγκεκριμένη είδηση για την επιχείρηση σύλληψής του επιβεβαίωσε και ο Πέτρος Κουσουλός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αλλά και της ιστοσελίδας της εφημερίδας ereportaz.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε πως δεν κρύβεται από κανέναν, ενώ η απογευματινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο είναι προγραμματισμένη να βγει κανονικά στον αέρα.