"Θα ξεκουραστείς τώρα..." - Θλίψη για την Σμαράγδα Καρύδη

Η ανάρτηση της ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μπορεί να παρατηρεί τα γεγονότα από γεμάτο φυτά σπίτι της με τον Θοδωρή αθερίδη, ωστόσο η Σμαράγδα Καρύδη δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη για τις αδικίες που διαδραματίζονται μπροστά της. Βλέποντας, λοιπόν, τι συνέβη με το γαϊδουράκι στη Ζίτσα Ιωαννίνων, η ηθοποιός θέλησε να πει μερικά λόγια για να εκφράσει την απογοήτευση που αισθάνεται για την κοινωνία μας, ακόμη κι αν ουσιαστικά δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός.

Δημοσίευσε, έτσι, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με ένα γαϊδουράκι πάνω σε μία βάρκα μέσα στη θάλασσα και έγραψε ένα κείμενο από ένα βιβλίο το οποίο χαρακτηρίζει απόλυτα τις σκέψεις της, αλλά και την κατάσταση.

Η θλιβερή ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη για το περιστατικό στη Ζίτσα

«Εσύ που κουβάλησες στη ράχη σου όλα τα βάρη του κόσμου θα ξεκουραστείς τώρα.

Θα πας εκεί που το γρασίδι θα είναι παχύ και απαλό, κανένα σκοινί δε θα σε δένει, ο ήλιος δεν θα καίει και οι μύγες δε θα κολλάνε στα τρυφερά σου τα αυτιά.

Θα τρως φρέσκα καρότα και μαρούλια και χορτάρια και ελεύθερος θα τριγυρνάς στα χωράφια μαζί με την αγέλη σου.

Θα ζευγαρώνεις κάτω απ τα πλατάνια και μετά θα πίνεις κρύο νερό απ τα ποτάμια.

Δε θα πονάς πια. Ούτε θα κουράζεσαι. Θα είσαι ελαφρύς και χορτάτος. Και δροσερός.

Θα μας βλέπεις καμιά φορά από κει.

Θα μας κοιτάς, μ αυτά τα μαλακά τα μαύρα σου τα μάτια, που θα πολεμάμε και θα σκοτωνόμαστε, θα γεννάμε, θα τραγουδάμε, θα χτίζουμε, θα γκρεμίζουμε, θα κάνουμε αγοραπωλησίες, εφευρέσεις και σχέδια για το μέλλον, θα φωτογραφιζόμαστε, θα φοβόμαστε όλα όσα έρχονται και θα περιμένουμε.

Στο χώμα που έχεις ξαπλώσει θα φυτρώσει μια ροδιά. Από τα σπλάχνα σου θα μεγαλώνει και θα κάνει τα πιο ζουμερά και γλυκά ρόδια.

Οι χωριάτες που θα περνάνε από κει θα την ποτίζουν, θα κόβουν τα ρόδια, θα ταΐζουν τα παιδιά τους και θα τους λένε την ιστορία σου:

"Το γαϊδουράκι που έγινε κόκκινο ρόδι"

Και κάθε πρωτοχρονιά, θα τους χαζεύεις που θα τα σπάνε στις εξώπορτες, για να είναι γούρικο και ευτυχές το νέο έτος», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σμαράγδα Καρύδη ανάρτηση

«Το θεωρώ απαράδεκτο»

Η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε καλεσμένη στο ''Dot'' την Κυριακή 10/7 παραχωρώντας μια εξομολογητική συνέντευξη, στην οποία ανέφερε πιο ευχάριστα κομμάτια της ζωής αλλά και γεγονότα, που την έχουν ενοχλήσει μέχρι σήμερα.

Ένα από αυτά αφορά στην απόκτηση παιδιού, για το οποίο έχει μιλήσει αρκετές φορές και έχει κάνει ξεκάθαρο, πως είναι προσωπική της επιλογή, που τη στηρίζει και δεν πρόκειται να αλλάξει. Άλλωστε είναι πολύ καλά στην προσωπική της ζωή στο πλάι του Αθερίδη και γενικότερα άλλα ζητήματα τους έχουν απασχολήσει και όχι το να γίνουν μαζί γονείς.

«Το κάνουν σε όλες τις γυναίκες αυτό, όχι μόνο σε μένα και το θεωρώ απαράδεκτο. Πότε θα κάνεις παιδί και πότε θα παντρευτείς και αυτό με τα σκαλιά της εκκλησίας που μου φαινόταν πάρα πολύ αστείο.

Ειδικά το θέμα του παιδιού είναι απαράδεκτο να το ρωτάς σε μια γυναίκα γιατί δε ξέρεις και τι τραβάει ο άλλος, αν θέλει παιδί, αν έχει προβλήματα υγείας… Πως το ρωτάς αυτό το πράγμα;».