«Την επόμενη δεν θα μου ξεφύγεις!» - Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλης της καταγγέλλουσας του Πέτρου Φιλιππίδη

Στην σημερινή συνέχεια της δίκης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Την επόμενη δεν θα μου ξεφύγεις!» - Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλης της καταγγέλλουσας του Πέτρου Φιλιππίδη

Την Πέμπτη 1/9 συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την παύση των δικαστηρίων για τους καλοκαιρινούς μήνες, με την κατάθεση φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει με λεπτομέρειες στην κατάθεσή της όσα συνέβησαν όταν συναντήθηκε με την φίλη της, αμέσως μετά την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού της, στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη, το 2010, στο θέατρο Μουσούρη.

Οι περιγραφές που συγκλονίζουν στην δίκη Φιλιππίδη

Όσα περιέγραψε η γυναίκα στο δικαστήριο σύμφωνα με μαρτυρίες: «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά» περιέγραψε η μάρτυρας και ανέφερε τι ακριβώς της είπε η φίλη της.

Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά» είπε η μάρτυρας και φανερά συγκινημένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Ο Μπιμπιλάς δε μπορεί να ''χωνέψει'' με τίποτα όσα συνέβησαν με τον Φιλιππίδη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε δηλώσεις στο περιοδικό ''Λοιπόν'' και ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε και για τη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος υπήρξε καλός του φίλος.

Είναι γεγονός, πως ο Μπιμπίλας στη δικαστική διαμάχη, που άνοιξε για τον κατηγορούμενο και φερόμενο βιαστή Φιλιππίδη δεν πήρε θέση υπέρ του, σεβόμενος τις καταγγελίες αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη, που είναι αρμόδια να κάνει το έργο τη, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στην παρελθοντική τους στενή σχέση.

«Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου.

Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το metοο να πούνε μια μεγάλη συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων. Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

«Νομίζω ότι έκανε καλό σε όλη την κοινωνία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσω του metoo είναι ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε οπουδήποτε και να καταγγέλλουμε αδιακρίτως. Αυτό πρέπει να γίνεται συντονισμένα, στα αρμόδια όργανα. Αυτό φώναζα από την αρχή».

Μπιμπίλας - Φιλιππίδης