Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Έχουν θιχτεί ονόματα!» - Ο Λευτέρης Ελευθερίου παίρνει θέση και στηρίζει ανοιχτά τον Μάρκο Σεφερλή

Η τοποθέτησή του στο θέμα της σάτιρας

«Έχουν θιχτεί ονόματα!» - Ο Λευτέρης Ελευθερίου παίρνει θέση και στηρίζει ανοιχτά τον Μάρκο Σεφερλή
News 04.09.2022 21:58
Από Πέννυ Μαστοράκου

Το πρωί της Κυριακής 4/9 και λίγο πριν και ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής τοποθετηθεί στην εκπομπή για το θέμα της σάτιρας, δηλώσεις του Λευτέρη Ελευθερίου προβλήθηκαν στο Χαμογέλα και Πάλι, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική ορθότητα και τον πόλεμο που δέχθηκε ο Μάρκος Σεφερλής.

Η στήριξη του Ελευθερίου στον Μάρκο Σεφερλή

«Έχουν θιχτεί ονόματα, όπως τότε με τον Μάρκο Σεφερλή, στο θέμα των παραστάσεων όμως πρέπει να πούμε, παιδιά, ότι στο κομμάτι των παραστάσεων, επειδή είναι ένα εκκλησίασμα, θεωρώ ότι επιτρέπονται πράγματα να ειπωθούν στη σκηνή. Κομμάτια που για το political correct, που έχουμε και εδΏ, μπορεί κάποιος να τα δει και να παρεξηγηθεί.

Είναι όμως θέατρο και στο θέατρο θα ειπωθούν πράγματα που θα σχολιαστούν, θα σατιριστούν και αυτό είναι το νόημα. Η σάτιρα. Οπότε θα ακουστούν τα κακώς κείμενα, τι να κάνουμε; Θα ακουστούν πράγματα που μπορεί να ενοχλούν. Μέχρι εκεί. Δεν είναι η άποψη σου αλλά η σκηνή, συγκεκριμένα, το επιτρέπει».

''Είχε τύχει να συνεργαστώ μαζί του κι έφυγα από παράσταση ''

Στο πλατό της εκπομπής Alpha τώρα είχε βρεθεί ο γνωστός ηθοποιός και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Αποκάλυψε ένα σκηνικό που είχε γίνει σε μεταξύ τους συνεργασία, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τη δικαιοσύνη και την έκβαση της δίκης του σκηνοθέτη.

Ο Λιγνάδης παρά την απόφαση του δικαστηρίου για 12 χρόνια φυλάκισης άσκησε έφεση και μέχρι να εκδικαστεί είναι ελεύθερος υπό περιορισμούς από εχθές 14/7, εφ' όσον πλήρωσε και τις 30.000. Όπως ήταν φυσικό αυτή η εξέλιξη εξόργισε την κοινή γνώμη αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ μάλιστα σήμερα υπήρχε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είχε τύχει να συνεργαστώ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κι έφυγα από παράσταση τη δεύτερη εβδομάδα, δεν ταίριαξαν τα χνώτα μας. Δεν τον είχα βιώσει πολύ και δεν είχα πάρα πολλά χρόνια συνεργασία μαζί του. Επειδή πρόκειται για παιδιά, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γονείς που μας βλέπουν.

Όσοι αισθάνονται ότι έχουν μεγαλώσει κι έχουν αναστήσει τα παιδάκια τους και τα στέλνουν στο σχολείο και αντιμετωπίζουν καταστάσεις, τα οποία γυρνάνε πίσω στο σπίτι και πιστεύουν ότι είναι υγιής η κατάσταση και καλά και αυτά τα άτομα είναι διευθυντικά στελέχη κρατικών φορέων και είναι όλα καλά, είμαστε όλοι καλά. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για τίποτα», είπε ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου είπε επίσης:

«Όχι δεν είχα αντιληφθεί κάτι, απλά λέω ότι εφόσον είναι όλα καλά και είναι αθώος ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μπει σε κρατικούς φορείς και σε σχολεία και οι γονείς οι οποίοι έχουν χαλάσει όλο τους το βιος για να μεγαλώσουν μια οικογένεια και παιδιά και τα στέλνουν και αυτοί οι άνθρωποι τα γαλουχούν και τα εκπαιδεύουν, εφόσον είναι καλά και αθώος, είναι όλα καλά. Να μην αγχωνόμαστε για τίποτα. Υπάρχει απόφαση και είναι όλα καλά».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Θα συνεργαζόμουν και πάλι με τον Πέτρο» - «Κόλαφος» ο Λευτέρης Ελευθερίου για τον Φιλιππίδη

«Ο Μάρκος είναι...» - Οι δηλώσεις του Λευτέρη Ελευθερίου για τον Σεφερλή μετά τον "σάλο" με το Super Mammy

Share