Συντετριμμένοι η Γερασιμίδου και ο Ξένος δυο μήνες μετά το ολοκαύτωμα του σπιτιού τους - «Κλείνω τα 73 και θα ήθελα να μη φοβάμαι, αλλά...»

Εξαιτίας της φωτιάς στην Πεντέλη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συντετριμμένοι η Γερασιμίδου και ο Ξένος δυο μήνες μετά το ολοκαύτωμα του σπιτιού τους - «Κλείνω τα 73 και θα ήθελα να μη φοβάμαι, αλλά...»

Το πρωί της Δευτέρας 5/9, στην κάμερα του Mega Καλημέρα μίλησαν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος, οι οποίοι είδαν το σπίτι τους να γίνονται στάχτη εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στην Πεντέλη δύο μήνες πριν. Το ζευγάρι των ηθοποιών είναι συντετριμμένο και θεωρούν τύχη το γεγονός πως δεν ήταν στην κατοικία τους την ώρα που το είχαν τυλίξει οι φλόγες.

Η πρώτη, μάλιστα, δήλωσε πως από τότε την έχει κυριεύσει ο φόβος, διότι δεν θα ήθελε να εποστρέψει στην παλιά της ζωή, που ήταν πολύ φτωχική, ενώ είχε παλέψει για να καταφέρει να χτίσει ένα σπίτι και να εκπληρώσει το όνειρό της.

Οι δηλώσεις της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου δύο μήνες μετά την φωτιά στην Πεντέλη

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, στέκομαι με το ζόρι. Φαίνεται είναι στην μοίρα μας να ξεσπιτωνόμαστε δυστυχώς. Ευτυχώς δεν ήμουν μέσα στο σπίτι όταν καιγόταν, το εγκαταλείψαμε 4 το πρωί», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Είχα μία περιπέτεια με την υγεία μου, ευτυχώς δεν είχα καρκίνο, άλλα χειρουργήθηκα, έχω μισό αριστερό πνεύμονα».

«Με πήρε η γειτόνισσα να μου πει πως το σπίτι μου καίγεται, τρελάθηκα. Ήρθαμε και είδαμε το σπίτι μας να καίγεται, έβγαιναν οι φλόγες από την σοφίτα. Δεν κλαίω για τα υλικά, θα αντικατασταθούν ή όχι. Κλείνω τα 73 και θα ήθελα να μην φοβάμαι, άλλα φοβάμαι. Ήταν όνειρο και ανάγκη να φτιάξουμε το σπίτι μας, ζούσαμε φτωχικά σε πολλά υπόγεια», κατέληξε.

«Φυσάει κι έρχονται στα χέρια μου καμένα κομμάτια σαν ψυχές ανθρώπων, λες εδώ είναι ζωή και θα το αναπλάσω», πρόσθεσε ο Αντώνης Ξένος.

«Δεν ήρθε κανένα...»

Tο μεσημέρι της Τετάρτης 20/7, έγινε γνωστό πως, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη 19/7 στην Πεντέλη, το σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.

Η ηθοποιός μίλησε το πρωί της Πέμπτης 21/7 στην Μαρία Αναστασοπούλου και την εκπομπή «Σήμερα» ενώ χθες στην κάμερα του Alpha τώρα, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Γερασιμίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ζημιές αλλά όχι αυτά που χάθηκαν. Αυτά τελείωσαν. Το σπίτι θα γίνει πιο μικρό, δεν πειράζει, έχουμε ζήσει και σε χειρότερα αλλά απαιτεί χρήμα και χρόνο.

Δυστυχώς αυτά που έμειναν, αυτή τη στιγμή, δεν είναι κατοικήσιμα διότι δεν υπάρχει ούτε νερό ούτε ρεύμα. Ήταν η μόνιμη μας κατοικία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την κάναμε με τους κόπους μιας ζωής».

«Το καταλάβαμε κατά τις τέσσερις το πρωί αλλά δεν φανταζόμασταν την εξέλιξη. Επειδή μας έχει συμβεί πάρα πολλές φορές εκεί στη γειτονιά μας, έχουμε δηλαδή κινδυνεύσει πολλές φορές να καούμε αλλά πρώτη φορά καήκαμε!

Στις τέσσερις το πρωί φύγαμε γιατί ήταν αφόρητος ο καπνός. Δεν βλέπαμε για να φύγουμε. Δεν ήρθε κανένα μήνυμα από το 112, τίποτα. Φύγαμε και βγήκαμε στο δρόμο, στη Μαραθώνος μαζί με άλλο κόσμο που έφυγε από τα σπίτια του» συμπλήρωσε η Ελένη Γερασιμίδου στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.