Διακόπηκε λόγω έντασης η δίκη Φιλιππίδη - Ζήτησαν από το γιο του να φύγει από την αίθουσα

''Θα αναφερθείτε σε κουτσομπολιά''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Διακόπηκε λόγω έντασης η δίκη Φιλιππίδη - Ζήτησαν από το γιο του να φύγει από την αίθουσα

Καταιγιστικές για ακόμα μια φορά οι εξελίξεις στη δίκη Φιλιππίδη, αφού πριν από λίγο διακόπηκε προσωρινά η διαδικασία λόγω έντασης μέσα στην αίθουσα. Στο ρεπορτάζ της «Super Κατερίνας», αναφέρθηκε ότι το περιστατικό αφορούσε τον γιο του Δημήτρη Φιλιππίδη που αντέδρασε όταν του ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή να αποχωρήσει από την αίθουσα, λόγω κάποιων άγνωστων σε εκείνον πληροφοριών που θα ακούγονταν.

Νωρίτερα και η μητέρα του Ελπίδα Νίνου είχε ξεσπάσει κατά τη μαρτυρία της φωνάζοντας ότι ο σύζυγός της δεν είναι βιαστής, ενώ κατέθεσε και την οπτική της για τις καταγγελίες των τριών φερόμενων ως θυμάτων.

Η αντίδραση του Δημήτρη Φιλιππίδη όταν του ζήτησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα

Η ρεπόρτερ της Super Κατερίνας μετέδωσε τα εξής:

«Τόσο μεγάλη ήταν η ένταση που διακόπηκε η δίκη για ακόμα μια φορά όταν ζητήθηκε από το γιο του Πέτρου Φιλιππίδη να βγει από την αίθουσα. Μάλιστα η δικηγόρος του είπε στην πολιτική αγωγή ''για ποιο λόγο θέλετε να αποχωρήσει έχετε σκοπό να αναφερθείτε σε κουτσομπολιά'';
H έδρα είπε να προχωρήσουν στην ακροαματική διαδικασία, μάλιστα έγινε αναφορά και σε κάποιες φωτογραφίες ερωτήθηκε αν γνωρίζει καλά η κ. Νίνου στο Ψυχικό στον τόπο που μένουν διέκοψε και πάλι η δικηγόρος του και είπε καλά θα αναφερθείτε σε φωτογραφίες που μπορεί να έχετε τραβήξει και οι ίδιοι και η δίκη διακόπηκε για άλλη μια φορά.

Όσον αφορά τους λόγους που του ζητήθηκε να αποχωρήσει είπε:

«Του ζήτησε η Πολιτική Αγωγή να αποχωρήσει από τη δίκη για να μην ακούσει πράγματα που ενδεχομένως δεν είχε ακούσει στο παρελθόν. Ο γιος δεν ήθελε να αποχωρήσει υπήρξε μια μεγάλη ένταση και κατά την ακροαματική διαδικασία είχε αναφερθεί στη Θάλεια Ματίκα και το σύζυγό της, όσον αφορά την πρώτη καταγγέλλουσα(Διαβάστε όσα υποστήριξε η Νίνου για εκείνη).

Η πολιτική αγωγή είπε ότι αυτό δε συνέβη ποτέ, ενώ η έδρα είπε ότι αν η ίδια η κυρία Ματίκα θέλει να καταθέσει ας έρθει να το κάνει στο δικαστήριο.

Όσα είχε πει η Θάλεια Ματίκα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό, βρέθηκε η Θάλεια Ματίκα με σκοπό να μιλήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά την αποκάλυψη που έκανε για την σχέση τους. Το κλίμα στην κουβέντα ανάμεσα σε ηθοποιό και παρουσιαστές ήταν σε πολλά σημεία "βαρύ".

«Η προσωπική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει πολλά χρόνια πριν. Δηλαδή, έχουμε χαθεί τα τελευταία 9 χρόνια. Είχαμε σταματήσει να έχουμε σχέσεις για προσωπικούς λόγους. Για να χαθείς με ανθρώπους, κάτι συμβαίνει συνήθως. Βλέπεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν ταιριάζεις και χάνεσαι.

Πραγματικά αυτούς τους πρώτους δύο μήνες (σ.σ. των αποκαλύψεων του #metoo δεν θα τους ξεχάσω), η ταραχή μου ήταν σε καθημερινή βάση. Εγώ προσωπικά είχα αρρωστήσει και ως ηθοποιός και ως γυναίκα πάνω απ’ όλα.

Δεν είχαμε μόνο με τον Πέτρο Φιλιππίδη προσωπική σχέση. Ο ΔημήτρηςΛιγνάδης ήταν καθηγητής του Τάσου τρία χρόνια στο Εθνικό, είχαν καθημερινή συναναστροφή. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε συνεργαστεί δύο φορές. Είναι άνθρωποι που τους ξέραμε από τον χώρο πάρα πολύ καλά.

Με τις καταγγελίες του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσα από τα σύννεφα, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Ήξερα ότι ήταν ένας περίεργος άνθρωπος με τις εκρήξεις του, τους θυμούς του… αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι τα γεγονότα που ακούσαμε είναι χαώδης. Στην αρχή έλεγα… αν είναι δυνατόν. Για τους υπόλοιπους είχα ακούσει για κακές συμπεριφορές.

Με την υπόθεση Λιγνάδη έχουν βγει πράγματα στο φως της δημοσιότητας που είναι πέρα από κάθε λογική», εξομολογήθηκε η Θάλεια Ματίκα.

Όσον αφορά στην ερώτηση αν έχει σε επαφή με την Ελπίδα Νίκου δεν ήθελε να απαντήσει, λόγω του γιου της.