Θάλεια Ματίκα: ''Με αυτές που καταγγέλλουν τον άντρα μου...'' - Πήρε θέση η κουμπάρα του Φιλιππίδη για τη στάση της Νίνου

''Όταν άρχισα να διαβάζω τις καταγγελίες είπα...''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Θάλεια Ματίκα: ''Με αυτές που καταγγέλλουν τον άντρα μου...'' - Πήρε θέση η κουμπάρα του Φιλιππίδη για τη στάση της Νίνου

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», βρέθηκε σήμερα η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν κουμπάροι ωστόσο δεν μιλάνε εδώ και δέκα χρόνια. Η ίδια με αφορμή τη στάση της Ελπίδας Νίνου απέναντι στις καταγγελίες διαχώρισε πλήρως τη θέση της λέγοντας ότι εκείνη σε αντίστοιχη περίπτωση θα στεκόταν στο πλευρό των θυμάτων.

Στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου είπε επίσης ότι η Ματίκα της είχε αναφέρει κάποτε ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον Φιλιππίδη, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίχτηκε για να αναιρέσει τις κατηγορίες της. Ωστόσο η έδρα δεν το έκανε δεκτό και ζήτησε από τη Νίνου να καταθέσει η ίδια η ηθοποιός αν το επιθυμεί.

Η στάση της Ματίκα αναφορικά με την υπόθεση Φιλιππίδη

Αναφερόμενη στην υπόθεση Φιλιππίδη η Ματίκα είπε:

«Mας είχε παντρέψει με τον Τάσο, όπως έχω πει και σε παλιότερη συνέντευξή μου, έχουμε να μιλήσουμε πάνω από δέκα χρόνια. Όλα αυτά με σόκαραν γιατί και ο Λιγνάδης ήταν καθηγητής του Τάσου στο θέατρο και με τον Κιμούλη είχαμε συνεργαστεί. Δεν γνώριζα τίποτα και το εννοώ. Όταν διάβασα τις καταγγελίες είπα δεν είναι δυνατόν».

Τέλος αναφερόμενη στη στάση της Νίνου απέναντι στις καταγγελίες απάντησε στο τι θα έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση:

«Ως γυναίκα θα κοιτούσαν να είμαι δίπλα σε εκείνες που καταγγέλλουν τον άντρα μου. Θα κοιτούσα να δω τι δυσλειτουργεί στον άντρα μου αν ήταν πολλές οι καταγγελίες. Θα ήμουν σίγουρα δίπλα στα θύματα. Όποιος και να ήταν είτε ο άντρας μου είτε ο γιος μου».

Είχε βιώσει και εκείνη κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Θάλεια Ματίκα. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα δυσάρεστο περιστατικό που της συνέβη με έναν σκηνοθέτη.

Η ίδια ωστόσο αποκάλυψε πως δεν το έχει καταγγείλει στο ΣΕΗ, καθώς δεν έχει την τόλμη.

«Αυτό που κάποτε συνέβη σε μένα με σκηνοθέτη σε παράσταση, ήταν μια πάρα πολύ τραυματική εμπειρία. Δεν προχώρησα σε καταγγελία στο ΣΕΗ. Θαυμάζω πάρα πολύ τις γυναίκες και τους ανθρώπους που είχαν την τόλμη και μίλησαν.

Εγώ δεν έχω αυτή την τόλμη. Εξαιτίας του περιστατικού με τον σκηνοθέτη, μπήκα στο νοσοκομείο, δεν ήμουν καλά. Τότε ήμασταν μαζί με τον Τάσο, πέρναγε και αυτός το Γολγοθά του».