«Από τα 17 "παλεύω"...» - Συγκλονίζει η Σοφία Βογιατζάκη για την μάχη με τα κιλά της

«Ποτέ δεν ήταν θέμα αισθητικής»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Από τα 17

Η Σοφία Βογιατζάκη, με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη (δείτε εδώ το τρέιλερ), παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Ελένη, το απόγευμα της Τετάρτης 7/9, και μίλησε για το νέο σίριαλ, αλλά και για τον χαρακτήρα της στην πραγματική ζωή και την μάχη της με τα κιλά.

Μάλιστα, θέλησε να εξηγήσει μέσα από την αναφορά της στην εμφάνισή της και στο πόσο αδύνατη είναι ή πόσα κιλά έχει πάρει, το γεγονός πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία πρώτα και μετά με την αισθητική. Έτσι, τόνισε και την αξία του ψυχολόγου.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Βογιατζάκη για τα κιλά της

«Ήμουν πάντα αυτό το γελαστό κορίτσι, αλλά παράλληλα ήμουν και πολύ ντροπαλό», είπε αρχικά και δήλωσε για τις σχέσεις της: «Δεν θα μπορούσα να υπάρξω με σύντροφο χωρίς χιούμορ!».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Από 17 ετών "παλεύω" με το θέμα των κιλών μου. Ποτέ δεν ήταν θέμα αισθητικής για μένα, αλλά θέμα υγείας. Ίσως πρέπει να πάω σε έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει με το θέμα των κιλών μου».

«Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Μιχάλης Ρέππας για να μου προτείνει το guest στο "Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη" είπα αμέσως ναι! Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να δουλεύω με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτονται, που γράφουν, που δουλεύουν με τους ηθοποιούς. Όταν βλέπω κλήση τους, πριν καν μου πούνε τι δουλειά είναι, λέω ναι», κατέληξε.

«Ας πεθάνει και κάποια χοντρή...» - Το ξέσπασμα της ηθοποιού

Μετά τις δηλώσεις της για τους 2 συναδέλφους της που δεν θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά ποτέ, η Σοφία Βογιατζάκη παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Bullying που έχει βιώσει για τα κιλά της.

Το θέμα των κιλών σου σε δυσκόλεψε στην επαγγελματική σου πορεία; Έχεις δεχτεί ρατσιστικά σχόλια;

Όταν ήμουν στη σχολή, ήμουν εξήντα κιλά και σε πληροφορώ ότι μου έλεγαν ότι είμαι χοντρή, ότι πρέπει να κάνω δίαιτα, γιατί στο ελληνικό θέατρο δεν πρόκειται να βρω δουλειά με τέτοιο σώμα. Τελειώνω λοιπόν την σχολή, κάνω κάτι σεμινάρια και μετά έρχεται το «Είσαι το ταίρι μου» όπου απενοχοποιεί όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές.

Εκεί λοιπόν είπα ότι δεν πειράζει, ας πεθάνει κάποια και χοντρή, δεν γίνεται όλες να είμαστε μοντέλα. Ύστερα το ένα έφερε το άλλο και νιώθω ότι τα κιλά δεν μου έφεραν κανένα εμπόδιο στην επαγγελματική μου πορεία.

Ωστόσο έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να χάσει κιλά..

Ναι, για το καλό της υγείας μου. Δεν είμαι πια είκοσι πέντε χρονών, μπορούν τα κιλά να μου δημιουργήσουν θέματα στην υγεία μου. Ανά περιόδους με πονάνε τα γόνατα, η μέση μου. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθώ να διώξω κιλά. Αλλιώς μια χαρά έχω περάσει με τα κιλά μου σε αυτή τη ζωή και επαγγελματικά και προσωπικά.

Ρατσιστικά σχόλια έχεις δεχτεί για τα κιλά σου;

H αλήθεια είναι πως και να έχω δεχτεί, δεν το έχω αντιληφθεί, γιατί δεν το βιώνω έτσι μέσα μου. Περισσότερο ως χιούμορ το έχω εκλάβει, παρά ως ρατσισμό. Όταν έχει ειπωθεί κάποιο τέτοιο σχόλιο γελάω, το παίρνω ως πλάκα και το προσπερνάω. Δεν έχω καμία ανασφάλεια για τα κιλά σε σχέση με την εμφάνισή μου.