«Λέγεται βιασμός Σταμάτη μου!» - Χαμός στο Πρωινό με τις νέες δηλώσεις του Γαρδέλη

«Να μας δώσει ένα manual διαχείρησης να ξέρουμε...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Λέγεται βιασμός Σταμάτη μου!» - Χαμός στο Πρωινό με τις νέες δηλώσεις του Γαρδέλη

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί με τις δηλώσεις του σχετικά με την αποφυλάκισή του, σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Σταμάτης Γαρδέλης το πρωί της Πέμπτης 8/9 στο Πρωινό σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, εκφράζοντας παράλληλα και την άποψή του γενικά για τους βιασμούς γεγονός που εξόργισε όλη την εκπομπή.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη που έφεραν αντιδράσεις

«Θεωρώ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας ηθοποιός που κάθε 100 χρόνια βγαίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά όσες φορές τον έχω δει τρελαίνομαι, είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει και θέμα υγείας. Και τα κορίτσια δεν είναι καημένα; Τι να πω; Δεν είμαι και δικαστής. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική.

Όταν ένας άνθρωπος είναι πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι πολύ έντονη. Όταν είσαι στην κορυφή ξυπνάς ζήλειες, φθόνο κι απωθημένα. Λογικόνα ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον του. Να δείξουμε λίγο ανθρωπιά στην ιστορία και θα πάρεο το δρόμο του το πράγμα. Πέσαμε όλοι πάνω του, τον σκίσαμε», είπε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

«Ο Μητροπολίτης Δωδώνης νομίζω ότι έκανε κακή διατύπωση για τους βιασμούς. Όταν γίνεται ένας βιασμός και η βιασθείσα συνεχίζει να είναι ή να δουλεύει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμόις, υπάρχει συναίνεση. Το να υποχωρείς σε ένα βιασμό για να έχεις ένα αντίκρυσμα στη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός».

«Όταν λες πως όταν υπάρχει μια εξακολουθητική σεξουαλική συνεύρεση δεν είναι βιασμός και πας στη δουλειά… Αν πας στη δουλειά και με αυτόν που συνευρίσκεσαι είναι ο διευθυντής σου ή ο προϊστάμενός σου, ο οποίος σε έχει απειλήσει ότι αν δεν του κάτσεις, Σταμάτη μου, θα σε διώξει από τη δουλειά, λέγεται βιασμός, Σταμάτη μου, δεν λέγεται σεξουαλική πράξη με συναίνεση», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Υπάρχουν και πολλές γυναίκες που βιάζονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, κακοποιούνται και βιάζονται νυχθημερόν. Να μας δώσει ο κύριος Σταμάτης Γαρδέλης με όλη αυτή την τρικυμία που έχει για κάποιο λόγο ένα manual διαχείρησης βιασμού, να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής. Πότε θα αντιδρά το θύμα, πότε είναι βιασμός και πότε δεν είναι. Είπε και ξεκάθαρα ότι όλο αυτό στον Πέτρο Φιλιππίδη συμβαίνει γιατί ξύπνησε τη ζήλεια, το φθόνο, τα απωθημένα των ανθρώπων» είπε κλείνοντας η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Η αποκάλυψη του για τον Φιλιππίδη

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Πρωινό, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13/6. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη, για τον οποίο μίλησε πρόσφατα και ο ηθοποιός Αντώνης Ξένος.

Δε παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη αλλαγή στα μαλλιά του, για τις ανάγκες του ρόλου, που πρόκειται να υποδυθεί στην καλοκαιρινή παραγωγή «Αριστοφάνης - Ηρώνδας: Contra tempo», που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, όπου και πρωταγωνιστεί.

«Της μητέρας μου δεν της άρεσε καθόλου η αλλαγή στο μαλλί. Είναι συντηρητική δεν θέλει πολλές αλλαγές στη ζωή της», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Όσο για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε: «Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, που έχει δημιουργήσει σχολή και στο παίξιμό του και στην αλήθειά του σε αυτά που έχει κάνει. Όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι ένας τεράστιος ηθοποιός. Τώρα τι έχει συμβεί, θα το δούμε... Θα συνεργαζόμουν μαζί του σαν τρελός. Τι είναι αυτό το πράγμα που έγινε με τον Πέτρο...», κατέληξε ο Σταμάτης Γαρδέλης.