«Είμαι βαθιά λυπημένος...» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θρηνεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η συγκινητική ανάρτησή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είμαι βαθιά λυπημένος...» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θρηνεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και πένθους βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 8/9 ολόκληρος ο πλανήτης και πιο συγκεκριμένα η Ευρώπη, καθώς έφυγε από τη ζωή η γυναίκα σύμβολο της βασιλείας στην ιστορία των γαλαζοαίματων, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης σε ολόκληρη την ιστορία, σε ηλικία 96 ετών.

Μετά τα συγκινητικά λόγια της πρωθυπουργού της Αγγλίας για την τεράστια αυτή απώλεια, τα συλλυπητήρια τους θέλησαν να δώσουν και ηγέτες άλλων κρατών, και μεταξύ αυτών ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε με τη σειρά του να πει και αυτός λίγα λόγια με ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter.

Τα συλλυπητήρια του Μητσοτάκη για τον θάνατό της Ελισάβετ

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το καθήκον, η υπηρεσία και η αφοσίωση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της δεν ήταν απλώς υποδειγματικά αλλά εξαιρετικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ξεκινά η επιχείρηση "Μονόκερος" - Τι συμβαίνει με την επιχείρηση "Γέφυρα του Λονδίνου"

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, πρόκειται για την «Επιχείρηση Μονόκερος», το σχέδιο που δημιουργήθηκε και αναθεωρείται τακτικά, για να διασφαλίζει γρήγορες και οργανωμένες διαδικασίες, για το ενδεχόμενο που η βασίλισσα πεθάνει στην κατοικία της στη Σκωτία.

Με το θάνατο της Ελισάβετ το κοινοβούλιο της Σκωτίας αμέσως αναστέλλει τις εργασίες του και το σώμα της θα μεταφερθεί στο Holyroodhouse όπου θα αναπαυθεί και στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό του St Giles στο Royal Mile στο Εδιμβούργο.

Το σώμα της αργότερα θα κάνει το τελευταίο ταξίδι για το σπίτι, με το φέρετρό της να μεταφέρεται στον σταθμό Waverley της πόλης και από εκεί, με το Βασιλικό Τρένο στο Λονδίνο.

Ένα παρόμοιο πρωτόκολλο θα ίσχυε αν η βασίλισσα πέθαινε στο Λονδίνο, γνωστό ως «Επιχείρηση: Γέφυρα του Λονδίνου», το οποίο δημιουργήθηκε προσεκτικά τη δεκαετία του 1960. Όμως, τελικά θα τεθεί σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Μονόκερος».