Οι δύο γυναίκες που λάτρεψαν όσο τίποτα στην Αγγλία - Ποιες ήταν οι πραγματικές σχέσεις της Ελισάβετ με την Νταϊάνα

Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμη περισσότερα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Οι δύο γυναίκες που λάτρεψαν όσο τίποτα στην Αγγλία - Ποιες ήταν οι πραγματικές σχέσεις της Ελισάβετ με την Νταϊάνα

Σε βαρύ πένθος είναι από εχθές όλος ο Αγγλικός λαός μετά τον θάνατο της αγαπημένης τους Βασίλισσας, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ήσυχη στο κάστρο της στην Σκωτία, έχοντας στο πλευρό της όλη την οικογένειά της, μαζί και τον Πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ταξίδεψε από την Αμερική προκειμένου να είναι μαζί της τις τελευταίες της στιγμές.

Με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός, πολλοί έκαναν αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα περίπου 25 χρόνια πριν, όταν ένα εξίσου αγαπητό πρόσωπο στον λαό έφυγε άδικα από τη ζωή σε πολύ μικρή ηλικία, η Πριγκίπισσα του λαού, όπως την αποκαλούσαν, η λαίδη Νταϊάνα.

Ποιες ήταν οι πραγματικές σχέσεις της Βασίλισσας με την Νταϊανα

Ο ξαφνικός λοιπόν θάνατος της, στις 31 Αυγούστου το 1997 συγκλόνισε τον πλανήτη όταν έγινε γνωστή η είδηση πως σκοτώθηκε, αφότου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ, προσέκρουσε σε τοίχο γέφυρας του Παρισίου, έπειτα από καταδίωξη παπαράτσι από τους οποίους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Από το μοιραίο τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή στα 36 της χρόνια επέζησε μόνο ο σωματοφύλακάς της. Ο Ντόντι είχε ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα είχε ακόμη τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε λίγο αργότερα καθώς πάθαινε συνεχής καρδιακές προσβολές και λόγω του τροχαίου η καρδιά της είχε μετακινηθεί από την θέση της.

Η Νταϊάνα ήταν μόλις 16 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον 29χρονο πρίγκιπα Κάρολο, και τους πρώτους μήνες του γάμου της είχε στο πλευρό της την βασίλισσα Ελισάβετ την ώρα που προσπαθούσε να κρατήσει πάση θυσία τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με την τωρινή σύζυγό του, Καμίλα.

Στην αρχή, η Βασίλισσα ήταν στοργική μαζί της όμως μετά από λίγο καιρό απομακρύνθηκε καθώς η συμπεριφορά της Νταϊάνα άρχισε να ξεφεύγει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ελέγξουν, καθώς έβλεπε πως ο γάμος της καταρρέει και μαζί με αυτόν και η ίδια.

Οι σχέσεις τους άρχισαν να παγώνουν όταν Βασίλισσα της έδωσε την ελευθερία και της επέτρεψε να αγνοήσει το πρωτόκολλο και ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να δίνει συγκλονιστικές συνεντεύξεις, μιλώντας αρκετές φορές για την βασιλική οικογένεια κάτι που δυσαρεστούσε την Ελισάβετ, ειδικότερα από όταν έβλεπε πως είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συνέντευξή της στην εκπομπή Panorama του BBC, μιλώντας για τη μοιχεία του συζύγου της, κάτι που η Βασίλισσα όπως όλα δείχνουν δεν της συγχώρησε ποτέ.