''Απαγορεύονταν αυστηρά...'' - O Έλληνας σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύπτει ποιες ήταν οι γαστρονομικές της προτιμήσεις

Εκλεκτά εδέσματα αποκλειστικά φτιαγμένα για την ίδια

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Απαγορεύονταν αυστηρά...'' - O Έλληνας σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύπτει ποιες ήταν οι γαστρονομικές της προτιμήσεις

Με αφορμή το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ εκατοντάδες πληροφορίες για την ίδια και τη ζωή της έχουν γίνει γνωστές τις τελευταίες ώρες. Ο ένας από τους σεφ της, Βασίλης Κουλούσιας, μίλησε στο Happy Day αποκαλύπτοντας τόσο το πως ειδοποιήθηκαν για το θάνατό της ενώ έδωσε και πολλές πληροφορίες για τις γαστρονομικές της προτιμήσεις.

Ο ίδιος σεφ είχε ξαναμιλήσει σε ελληνικές εκπομπές με αφορμή το μενού που ετοίμασαν για τη Βασίλισσα κατά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Παράλληλα πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν για ένα περίεργο ρόφημα που έπινε η Βασίλισσα και ακουγόταν πως αυτό ήταν το μυστικό της μακροζωίας της.

Οι αποκαλύψεις του σεφ για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ

«Αρχικά λάβαμε την είδηση πολύ νωρίτερα από την δημοσιοποίηση που έκανε το Παλάτι. Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή» είπε αρχικά ο σεφ Κουλούσιας.

Ενώ για τις προτιμήσεις της στο φαγητό συμπλήρωσε: «Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε ο,τιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ο,τιδήποτε θέλουμε αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχιακά.

Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε ο,τιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε» δήλωσε ο κ. Κουλούσιας.

«Αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδας, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν και μαρτυρούν πως γνώριζαν το τέλος της

Όπως μαρτυρούν πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι στον κύκλο του παλατιού φαίνεται να γνώριζαν πως πλησιάζει αυτή η ώρα, και ότι ίσως ερχόταν σύντομα αυτή η στιγμή, καθώς εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα είχε γίνει διαρροή μυστικών εγγράφων αναφορικά με όλα όσα επρόκειτο να συμβούν.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που πρώτος ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο με τα λόγια να έχουν ως εξής: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ η είδηση του θανάτου της Ελισάβετ ανακοινώθηκε με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Στο σχέδιο που είχε διαρρεύσει είχαν συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των «retweets» από τα social media των κυβερνητικών υπηρεσιών, αλλά και η αλλαγή εικόνας των σελίδων στα social media όλων των τμημάτων προφίλ τους με μαύρο πανό.

Τα έγγραφα είχαν παρουσιάσει ακόμη και σχέδια για τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας με πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου θα τοποθετηθεί σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό επί τρεις ημέρες, 23 ώρες την ημέρα.

Η βασιλική κηδεία θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά και θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, παρότι αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι επίσημη αργία, και η ημέρα του θανάτου της έχει ονομαστεί σε D-Day.