Ξανά στην αγκαλιά του αγαπημένου της Φίλιππου - Ρίγος συγκίνησης με το σκίτσο που κυκλοφορεί μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πέρασαν μαζί 82 ολόκληρα χρόνια

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με την πλάστιγγα να γέρνει στο θετικό πρόσημο, καθώς μεταξύ άλλων ήταν μια ιστορική φιγούρα και η μακροβιότερη αρχηγός κράτους. Όπως είναι λογικό μετά το θάνατό της έχει γίνει πηγή έμπνευσης και ένα σκίτσο που κυκλοφορεί με την ίδια και τον αγαπημένο της Φίλιππο έχει προκαλέσει συγκίνηση σε εκατομμύρια κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στις 9 Απριλίου του 2021, σε ηλικία 99 χρονών δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν τη βασίλισσα και τρία χρόνια γηραιότερος από εκείνη. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το 1934 και συμπλήρωσαν ογδόντα δύο ολόκληρα χρόνια κοινού βίου.

Το σκίτσο της Ελισάβετ με τον Φίλιππό που προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση

Η λεζάντα κάτω από το σκίτσο γράφει: «Γειά σου και πάλι Λίλιμπετ», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος την αγαπημένη του σύζυγο για πάνω από 70 χρόνια. Την εικόνα μοιράστηκε ο χρήστης του Instagram «murphy's sketches», συγκινώντας τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας, που είναι πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Το σκίτσο τους απεικονίζει πλάτη αγκαλιασμένους να κάθονται και να αγναντεύουν τον ορίζοντα.

Το σκίτσο της Ελισάβετ και του Φίλιππου που συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες


Τα σκάνδαλα και ο θυελλώδης έρωτας με τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Παρά τον θυελλώδη έρωτά τους και τον κοινό τους βίο είναι αλήθεια πως πολλά σκάνδαλα ξέσπασαν για το άλλοτε μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Μετά τον διωγμό της οικογένειάς του από την Ελλάδα, ο Φίλιππος έζησε για μερικά χρόνια στην Γαλλία και στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στο πλευρό του θείου του Λόρδου Μάουντμπάουτεν. Την εποχή εκείνη ξεκίνησε να αλληλογραφεί με την 13χρονη τότε Ελισάβετ, κόρη του Δούκα της Υόρκης.

Πρίγκιπας Φίλιππος Ελισάβετ

Στη βιογραφία με τίτλο «Prince Philip Revealed», η συγγραφέας και γνώστης της βασιλικής οικογένειας, Ιγκριντ Σούερντ, δίνει μια ματιά στις ιστορίες απιστίας του πρίγκιπα Φίλιππου. Σε ένα από τα στιγμιότυπα που δημοσιεύει αποκλειστικά η «Daily Mail», αναφέρεται στη στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έμαθε πως η νεαρή σύζυγός του θα γινόταν βασίλισσα της Αγγλίας.

«Εμοιαζε απολύτως σοκαρισμένος, σαν να είχε καταρρεύσει ολόκληρος ο κόσμος μέσα του», θυμάται ο φίλος του Μάικ Πάρκερ, ο οποίος ήταν στην Κένυα με το βασιλικό ζεύγος όταν έφτασε η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του βασιλιά Γεωργίου 6ου. «Αντιλήφθηκε αμέσως ότι το ειδύλλιο της ζωής του και η κοινή τους ζωή έφτανε στο τέλος της. Εβαλε μια εφημερίδα στο πρόσωπό του και έμεινε έτσι για περίπου 5 λεπτά», θυμάται η Πάμελα Μαουντμπάτεν, η προσωπική βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ. «Το σοκ του τι είχε συμβεί και το μέγεθος των συνεπειών τον είχε συνεπάρει».

Η νέα βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος πέταξαν κατευθείαν για το Λονδίνο για να βρουν ένα έθνος σε πένθος. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα είχαν κλείσει και οι αθλητικοί αγώνες είχαν ακυρωθεί.

«Ηταν συγκινητική η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ όταν κατέβαινε τα σκαλιά του αεροσκάφους, με το ιδιωτικό συμβούλιο να παρατάσσεται για να τη συναντήσει», θυμάται ο πρώην διπλωμάτης Εβελιν Σάκμπεργκ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος περίμενε τη σειρά του για να βγει από το αεροπλάνο. Ηξερε πλέον πως τώρα θα είχε έναν υποστηρικτικό ρόλο στο πλευρό της γυναίκας του. Ο ρόλος του ως αρχηγός της οικογένειας είχε αλλάξει για πάντα. Χρόνια αργότερα, θυμάται: Υποθέτω ότι γέμισα αυτή τη θέση. Ο κόσμος ερχόταν σε μένα και με ρωτούσε τι να κάνει. Το 1952 όμως, όλο αυτό άλλαξε, πολύ-πολύ γρήγορα».