Στα δικαστήρια Κωνσταντινίδης - Πιλίδης! Η ανακοίνωση μετά τις κατηγορίες για το περιστατικό στο "Τι λες τώρα"

«Η ανοχή έχει και τα όριά της»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης απάντησε στον Γιωρίκα Πιλίδη μετά τις δηλώσεις που έκανε στο Open Weekend ο αθλητής της ελεύθερης πάλης λέγοντας πως του την είχε στημένη και πως είναι τσιράκι της Ομοσπονδίας.

Η απάντηση Κωνσταντινίδη στον Πιλίδη

«Με πολύ μεγάλη του έκπληξη, παρακολουθώντας την εκπομπή Open Weekend, άκουσε ένα νεαρό παιδί και πρώην παίκτη του Survivor, γελώντας και με ευκολία να τον αποκαλεί ΤΣΙΡΑΚΙ της Ομοσπονδίας Πάλης και ότι «του την είχε στήσει» γιατί εργάζεται για τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας από το 2016 και Ολυμπιονίκη, Κώστα Θάνο.

Η ανοχή έχει και τα όριά της και κανένας δεν μπορεί αυθαίρετα και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία να παίζει με την τιμή, την υπόληψη και την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός δημοσιογράφου που επί 24 χρόνια έχει εργαστεί εναρμονισμένα και τηρώντας τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Τα 24 αυτά χρόνια και στο πλαίσιο του επαγγέλματός του έχει συναντηθεί, συνομιλήσει και φωτογραφηθεί με υπουργούς κα βουλευτές όλων των κομμάτων, με αθλητές όλων των αγωνισμάτων και καλλιτέχνες όλων των χώρων. Με εκατοντάδες από τους παραπάνω έχει κάνει και συνεντεύξεις.

Τον Ολυμπιονίκη, Κώστα Θάνο, τον γνωρίζει προσωπικά, του έχει πάρει συνέντευξη, έχει φωτογραφηθεί μαζί του, έχει κάνει ως Ολυμπιονίκης βραβεύσεις σε εκδηλώσεις που έχει παρουσιάσει ο Στέφανος Κωνσταντινίδης και τον θαυμάζει απεριόριστα διότι σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία μας στο αρχαιότερο των αθλημάτων. Αυτά τα 24 χρόνια δεν έχει λάβει ως αμοιβή ούτε ένα ευρώ από κρατικό, δημόσιο φορέα ως σύμβουλος ή συνεργάτης γραφείου Τύπου. Ποτέ!

Γενικότερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο. Ποτέ! Θα καλέσει ενδίκως τον αθλητή Πιλίδη που τον συκοφάντησε στο πανελλήνιο με βαρείς χαρακτηρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την ηθική και τις αξίες που πιστά υπηρετεί τα 24 χρόνια και προσπάθησε επιπροσθέτως εντέχνως και με δόλο να ποινικοποιήσει τις επαφές που έχει «με όλη την Ελλάδα» εξαιτίας του επαγγέλματός του, να αποδείξει τη σχέση εργασίας που έχει, όπως λέει, με τον Θάνο αλλιώς επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του. Υς δια ρόδων».

Ο τσακωμός τους στο Τι λες τώρα

Στο πλατό της εκπομπής Τι λες τώρα είχε βρεθεί ο Γιωρίκας Πιλίδης, προκειμένου να συζητήσουν τον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς αγώνες. Στον αέρα μέσω skype και τηλεφωνικά είχε βγει ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πάλης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, αλλά και η δικηγόρος του αθλητή.

Η συζήτηση ωστόσο πήρε διαφορετική τροπή από αυτή που περίμενε η Κατερίνα Καραβάτου. Η ένταση ήταν μεγάλη ανάμεσα στις δυο πλευρές (του Πιλίδη και της Ομοσπονδίας), με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν.

Μερικές δηλώσεις μάλιστα του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας έκαναν τον Γιωρίκα Πιλίδη να γίνει έξαλλος και να ξεκινήσει να φωνάζει στον αέρα της εκπομπής.

«Μας λέει ψέματα μπροστά στα μούτρα μας. Δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το πράγμα, σας παρακαλώ. Αφήστε με να φύγω. Δεν με στέλνουν στους αγώνες και θα βγει αυτός να μου πει κάτι; Βγαίνει και μου λέει ότι είχα γιατρό; Πότε είχα γιατρό; Ψεύτη! Να μας πει ποιος έφαγε τις 150.000 ευρώ. Γελάς; Γελάς κιόλας. Δεν ντρέπεσαι ρε ξεφτίλα! Δεν μπορώ άλλο», είπε οργισμένος και επικράτησε μεγάλη σύγχυση.

Η παρουσιάστρια που προσπαθούσε μάταια να ηρεμήσει την κατάσταση έκλεισε τις γραμμές και πήρε στο πλευρό του Πιλίδη για να τον ηρεμήσει. Μάλιστα, ο Γιωρίκας μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του από την ένταση και την αδικία που ένιωθε ξέσπασε σε κλάματα.