Βασιλιάς Κάρολος Γ': Η επόμενη μέρα στο παλάτι

Οι ιδιοτροπίες του και τα μεγάλα θέλω

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
@theroyalfamily
@theroyalfamily

Με ένα δεκαήμερο τελετουργικό και πένθος εβδομάδων, η Αγγλία αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, τη μακροβιότερη της ιστορίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία και η πομπή της περασμένης Δευτέρας, που την οδηγούσε στο κάστρο του Ουίνδσορ (τελευταία της κατοικία) συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του πλανήτη, με παρουσίες από τους περισσότερους ξένους ηγέτες - από την Ελλάδα παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η συντετριμμένη εικόνα του βασιλιά Καρόλου μαζί με την αδελφή του Πριγκίπισσα Άννα και τον αδελφό τους Έντουαρντ έλεγε όλη την ιστορία για την τελετή των προηγούμενων ημερών, μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου, στον οποίο δεν παραχωρήθηκε το δικαίωμα να φορέσει τη στρατιωτική του στολή καθώς και να λάβει μέρος στον βασιλικό χαιρετισμό - το μοναδικό μέλος της οικογένειας που εξαιρέθηκε.

Πλέον μια νέα μέρα ξεκινά για τον θρόνο, με τον Κάρολο Γ΄ να αναλαμβάνει καθήκοντα και να ανοίγει τη δική του σελίδα στην ιστορία. Ο βασιλιάς δείχνει να κερδίζει πόντους συμπάθειας για την αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο, αλλά χάνει από τα βασιλικά σκάνδαλα που ήταν εδώ και δεκαετίες ένα ευαίσθητο σημείο για το παλάτι - και που η βασίλισσα κατάφερνε, με διάφορους τρόπους, να έχει υπό έλεγχο...

Οι εξωφρενικές καθημερινές απαιτήσεις του Βασιλιά Κάρολου

Ο Paul Burrell, ο οποίος υπηρέτησε ως μπάτλερ της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκάλυψε τις ακριβείς οδηγίες που δίνονται στο προσωπικό του βασιλιά για τη φροντίδα του.

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, τα κορδόνια των παπουτσιών του σιδερώνονται επίπεδα με σίδερο, η τάπα του μπάνιου πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι απλώς χλιαρή», σε μια μπανιέρα «μόνο μισογεμάτη», είπε ο Burrell. Επίσης, «βάζει τους υπηρέτες του να πιέζουν κάθε πρωί μια ίντσα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του».

«Όπου κι αν πηγαίνει ο πρίγκιπας στον κόσμο, το κουτί πρωινού πηγαίνει μαζί του. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, μερικά ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του και οτιδήποτε είναι λίγο ιδιαίτερο, καθώς είναι λίγο ιδιότροπος». Υποτίθεται επίσης ότι επιμένει το τυρί και τα μπισκότα του να ζεσταίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία στο τέλος των γευμάτων και βάζει το προσωπικό του να έχει κοντά του έναν δίσκο για ζέσταμα.

Μαζί με το κουτί του πρωινού του, στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά των φίλων του πριν από την άφιξή του, για να ξεφορτώσει το «κρεβάτι, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του».