Συγκινεί η Ελένη Πετρουλάκη με την αποκάλυψή της για την εμμηνόπαυση - «Τι να κάνουμε; Να παραδώσουμε τα όπλα;»

«Δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι ιδιαίτερα ενεργή μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media μιας και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένα συγκεκριμένο κοινό το οποίο την ακολουθεί μιας και η ίδια απολαμβάνει να μοιράζεται διάφορες προσωπικές στιγμές από την καθημερινότητά της (δείτε εδώ την κούκλα κόρη της με αναλογίες μοντέλου).

μεταξύ άλλων, η γνωστή γυμνάστρια θέλησε να "ανοίξει" την καρδιά της και να αποκαλύψει ένα ευαίσθητο θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Η ανάρτηση της Ελένης Πετρουλάκη

«Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά; Μια ερώτηση που μου κάνουν όλες οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα! Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.

Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά ! Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !

Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα… αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω (διατροφή – άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη!

Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη! Τι να κάνουμε; Να παραδώσουμε τα όπλα; Όχι δεν θα σας αφήσω! Έχω πάρει master πλέον. Με αγάπη Ελένη».

"Είχα σκεφτεί και να..." - Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη της εγκυμοσύνη

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/11) η Ελένη Πετρουλάκη. Η γνωστή γυμνάστρια που φημολογούνταν ότι επιστρέφει στην τηλεόραση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αρχή της καριέρας της αλλά και στον σύζυγό της, Ίλια Ίβιτς και τις τέσσερις κόρες τους.

«Ο σκοπός μου ήταν να τρέξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκανα στίβο και ήμουν αθλήτρια στα 400μ. Μετά ήρθα από την Κρήτη στην Αθήνα για σπουδές και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω στα γυμναστήρια και έμεινα μόνιμα εδώ.

Τώρα πλέον καταλαβαίνω τη περνούσε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή. Εγώ σε νεαρή ηλικία οδηγούσα μηχανή. Τώρα όμως αν μου πει η κόρη μου ότι θέλει να οδηγήσει μηχανή δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη εγκυμοσύνη: «Εγώ σκεφτόμουν πως ό,τι προσπάθειες και να κάνω, θα μείνω φυσιολογικά έγκυος και έτσι έγινε. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι έκανα τα παιδιά μου με εξωσωματική, δεν είναι έτσι όμως. Όλα είναι στο μυαλό, απλά είναι το πώς θα το διαχειριστούμε και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είχα σκεφτεί και να υιοθετήσω ένα παιδί.

Ο κόσμος νομίζει πως οι άνθρωποι που προβάλλονται μέσω της τηλεόρασης τα έχουν όλα λυμένα. Δεν ξέρουν από πίσω τι τραβάει ο καθένας για να έχει μία ισορροπημένη ζωή. Μια γυναίκα η οποία είναι εργαζόμενη και μεγαλώνει παιδιά, είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί πρέπει να εξισορροπήσεις διάφορους ρόλους».

Μάλιστα, η Ελένη Πετρουλάκη είπε στην παρουσιάστρια: «Με γύρισες πολλά χρόνια πίσω… Θυμάμαι μία σκηνή σε ένα βενζινάδικο. Κατεβαίνουμε οι δυο μας από το αυτοκίνητο, σταματήσαμε να βάλουμε βενζίνη και γυρίζω ο άνθρωπος που είχε το βενζινάδικο και λέει σε εμένα «Ωχ η Μενεγάκη» και λέει σε εσένα Ελένη: «Η Πετρουλάκη» άλλα ντ’ άλλων! Ήταν μία αστεία σκηνή».