''Με γέλασε, να με περιμένει'' - Το δακρυσμένο αντίο της Ζωζώς Σαπουντζάκη στη Μάρθα Καραγιάννη

Δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη από την συγκίνηση

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Με γέλασε, να με περιμένει'' - Το δακρυσμένο αντίο της Ζωζώς Σαπουντζάκη στη Μάρθα Καραγιάννη

Ο ένας πίσω από τον άλλο καταφτάνουν συγγενείς και συνεργάτες στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παρούσα και η Ζωζώ Σαπουντζάκη με την οποία είχαν ''φάει ψωμί και αλάτι'' σε αυτή τη ζωή, που δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή τις μπροστά στις κάμερες, μιλώντας για την αγαπημένη της φίλη.

Νωρίτερα κατέφτασε και η αδερφική της φίλη Ντόρα Δούμα, που βρέθηκε δίπλα της ως το τέλος της ζωής της, που ήταν και το πρόσωπο κλειδί, που μεσολάβησε προκειμένου να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία ήταν η αποτέφρωση. Υπενθυμίζεται ότι η σορός της μεταφερθεί στη Ριτσώνα, προκειμένου να αποτεφρωθεί.

Βαρύ το αντίο της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Καραγιάννη

Η καλλιτέχνιδα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και δυσκολεύτηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα. Αυτά που κατάφερε να δηλώσει για την Μάρθα Καραγιάννη ήταν:

«Kαθόμασταν, τρώγαμε, ονειρευόμασταν, με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη. Τα όνειρά μας δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά την τελευταία φορά που την είδα ήταν στο κρεβάτι ξαπλωμένη...χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Η Μάρθα γύρισε πολλές ταινίες, κάναμε όνειρα μαζί. Να με περιμένει»/

Στην ερώτηση αν γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη να αποτεφρωθεί είπε:
«Δεν ήξερα για την τελευταία της επιθυμία, αλλά και εγώ αυτό έχω προγραμματίσει να με πετάξουν στη θάλασσα στην Κινέτα».

Η πρώτη της ανάρτηση όταν έμαθε για τον θάνατό της

Ανάμεσα σε εκείνους που την αποχαιρέτησαν δημόσια την Καραγιάννη μετά την είδηση του θανάτου της την Κυριακή 18/9 ήταν και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, μέσα από μια κοινή τους φωτογραφία από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και συγκεκριμένα από τη ταινία του 1966 «ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ».

«Η πρώτη μας ταινία… Η πρώτη μας φωτογραφία… Η πρώτη μας ματιά… Αντίο γλυκιά μου Μάρθα Καραγιάννη… Πάντα θα θυμάμαι την πρώτη μας γνωριμία που θα μείνει παντοτινή… Σ’ αγαπώ, καλό σου ταξίδι… Ζωζώ» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής της η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Το αντίο της Ζωζώς Σαπουτζάκη στην Μάρθα Καραγιάννη