«Θα μου λείψει το χαμόγελό της, μη με βάζετε να...» - ''Βαρύς'' ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Είναι ένας από εκείνους που θα εκφωνήσουν επικήδειο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Με βαριά διάθεση κατέφτασε και ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η κάμερα της «Super Κατερίνας» του απέσπασε δηλώσεις για την απώλεια της αγαπημένης του φίλης και συναδέλφου, με τον ίδιο να απαντά ανόρεχτα, μιλώντας για το ήθος, την προσωπικότητα και το τεράστιο ταλέντο της, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να πει πολλά.

Παρούσα στην κηδεία της είναι και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, που μίλησε με δυσκολία στις κάμερες βουρκωμένη, για την αγαπημένη της Μάρθα που έφυγε νωρίς, χωρίς να την ενημερώσει, ενώ όπως είπε ελπίζει να την περιμένει εκεί πάνω.

Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα για την προσφορά της Καραγιάννη στην τέχνη και στην κοινωνία

Είπε στην κάμερα της «Super Κατερίνα» ο πρόεδρος του ΣΕΗ:

«Για μένα η Μάρθα ήταν ορόσημο στη ζωή μου, δύσκολα βρίσκεται, όχι αυτό που έχει αφήσει από τις ταινίες που είναι αναμφισβήτητο, αυτό που έκανε και δεν ήξερε ο κόσμος. Δηλαδή την φιλανθρωπία της, τη φιλοζωία της την αναζήτηση που είχε για το μετά, ότι έψαχνε σε βιβλία μεταφυσικής την απασχολούσε το τι θα γίνει μετά.

Ήταν μία από τις πιο επιστήθιες φίλες μου από τον ελληνικό κινηματογράφο, όταν ήμουν μωρό δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, πήγαμε ταξίδια μαζί στο εξωτερικό ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου».

Και συνέχισε:

Mίλησα και πριν για την φιλανθρωπία της, άκουγε ότι κάποιος έχει πρόβλημα και έλεγε δώστε αυτά χωρίς να πείτε ότι τα δίνω εγώ». Αυτό που θα μου λείψει είναι το χαμόγελό της».

Τέλος για το γεγονός ότι θα εκφωνήσει τον επικήδειό της είπε:

«Mην με βάζετε να το κάνω αυτό, έχω εκφωνήσει πολλούς επικήδειους το ίδιο θα κάνω και για την Μάρθα».

Η πρώτη του ανάρτηση μετά την απώλειά της

Μετά την είδηση του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη, ο Μπιμπίλας δημοσίευσε δυο φωτογραφίες τους και τα λόγια του ήταν πολύ συγκινητικά.

«Μαρθούλα μου!!!! Η αγαπημένη μου φίλη, ο άνθρωπος παράδειγμα για όλους, η νεράιδα του ελληνικου κινηματογράφου, ο πιο καλός άνθρωπος που γνώρισα στην ζωή μου, η σταρ που δεν ήθελε να ειναι σταρ και δεν φέρθηκε ποτε σαν σταρ!!! Μαρθουλα μου σ ευχαριστώ που με έβαλες στην ζωή σου σαν δικός σου άνθρωπο, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.... Έφυγες σαν πουλάκι και πέρας στους ουρανούς εσύ που λατρευες τα ταξίδια... Καλό ταξίδι Μαρθούλα μου και κουράγιο στην πιστή σου φίλη την Ντόρα Δούμα ..θα σ αγαπω πάντα!», έγραψε χαρακτηριστικά.