Τετραώροφο με πίνακες εκατομμυρίων λιρών - Αυτό είναι το σπίτι που επέλεξαν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμιλα για τη διαμονή τους

Γιατί δεν επέλεξε το Μπάκιγχαμ των 220 δωματίων;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Πολλά αλλάζουν μέσα στη βασιλική οικογένεια μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο διάδοχός της στο θρόνο Κάρολος πήρε άλλη μια απόφαση όσον αφορά τον τόπο κατοικίας του από εδώ και πέρα και δεν είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Super Κατερίνα», ο ίδιος και η σύζυγός του Καμίλα, επέλεξαν το Clarence Ηouse, ένα οίκημα της οικογένειας χτισμένο το 1827.

Πολλά είναι αυτά που ακούγονται μέχρι στιγμής για τον Κάρολο, που θα κληθεί να αντικαταστήσει μια ιστορική ηγέτιδα, όπως είναι η μητέρα του. Μέχρι στιγμής σίγουρα δεν έχει καταφέρει να την φτάσει σε δημοφιλία και πολλοί είναι εκείνοι, που τον κατηγορούν τόσο για το ιδιότροπο του χαρακτήρα του, όσο και για την έλλειψη πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητας. Το σίγουρο είναι ότι μετά τις αλλαγές θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα στο Παλάτι, μήπως και καταφέρει να φτιάξει την φήμη του μέχρι την επίσημη τελετή στέψης.

Πλάνα από το σπίτι που θα μένουν ο Κάρολος και η Καμίλα

Σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή ο Κάρολος δεν επέλεξε το Μπάκιγχαμ των 220 δωματίων, καθώς τελεί υπό ανακαίνιση και θα είναι έτοιμο το 2027 και θα χρησιμοποιείται μόνο για επίσημες εμφανίσεις.

Το σπίτι που επέλεξαν είναι το Clarence House, το σπίτι του 1827 με τους τέσσερις ορόφους, εκεί όπου υπάρχουν πανάκριβα έργα τέχνης κόστους 15.000.000 λιρών, όπως πίνακες του Monet . Υπάρχει και ένα γραφείο της Καμίλα που το έχει διακοσμήσει η ίδια και έχει και πάρα πολλά βιβλία, είναι το αγαπημένο τους δωμάτιο στο σπίτι.

Η αμύθητη περιουσία που κληρονόμησε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Αμύθητη και τεράστια είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος, την οποία όμως φαίνεται πως θα διαχειρίζεται κατά ένα μέρος η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο της περιουσίας ανέρχεται περίπου στα 428 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο ποσό αυτό υπολογίζονται μεταξύ άλλων 315 πολυτελή ακίνητα, κατοικίες, εμπορικές ιδιοκτησίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Ανάμεσα στα βασιλικά ακίνητα είναι και ο πύργος Μπαλμόραλ ο οποίος εκτιμάται στα 116 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογος συνεχίζει με μία εξοχική έπαυλη αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ, έναν προσωπικό στάβλο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ και κοσμήματα του στέμματος που αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν όλα αυτά πρόκειται για προσωπική περιουσία του Καρόλου ή της βασιλικής μοναρχίας.