Τέλος το πένθος για την Βασίλισσα Ελισάβετ - Η ανακοίνωση του παλατιού

Το πορτραίτο που είδε το φως της δημοσιότητας από νεότερη ηλικία της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Instagram/theroyalfamily
Instagram/theroyalfamily

Δυο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή και το Λονδίνο βυθίστηκε στο πένθος, με την οικογένεια της να ενώνεται μετά από πολύ καιρό και πάλι για να την αποχαιρετήσουν (δείτε βίντεο με τα εγγόνια της μαυροφορεμένα).

Η περίοδος λοιπόν του πένθους τελείωσε και η βασιλική οικογένεια επιστρέφει στα καθήκοντα της με τον Κάρολο να είναι ο νέος Βασιλιάς.

Στην επίσημη σελίδα του παλατιού στο Instagram, δημοσιεύθηκε ένα πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ από νεότερη ηλικία ενώ ανακοίνωσαν το τέλος του πένθους.

Η ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας για την Ελισάβετ

«Η περίοδος του βασιλικού πένθους μετά το θάνατο της μονάρχη έχει τελειώσει. Το account αυτό θα συνεχίσει να αντικατοπτρίζει το έργο του βασιλιά, της βασιλικής συζύγου και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως επίσης να θυμάται στιγμές από τη ζωή και το έργο της βασίλισσας Ελισάβετ».

Με ποια κοσμήματα θάφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ όπως έχει γίνει γνωστό πέραν της τεράστιας περιουσίας της (δείτε την εδώ αναλυτικά) είχε στην κατοχή της μία ιστορική συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιλάμβανε δεκάδες στέμματα και καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και 23.000 διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.

Η επικεφαλής επικοινωνίας στο Natural Diamond Council, Λίσα Λέβινσον, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι απίθανο να ταφεί η «ταπεινή» Ελισάβετ με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή ουαλική χρυσή, γαμήλια βέρα της και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

Η ίδια σημείωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που περιέχει διαμάντια από μια τιάρα που ανήκει στη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, πιθανότατα θα δοθεί στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα ενώ πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιθανό να παραμείνουν στη βασιλική συλλογή και να μην ταφούν μαζί της, καθώς είναι μέρος της βασιλικής οικογένειας.

Τα κοσμήματα της βασίλισσας, όταν δεν τα φορούσε φυλάσσονταν στην γκαλερί της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα επίσημα Crown Jewels βρίσκονται στον Πύργο του Λονδίνου.