Spoiler "φωτιά" από Μιχάλη Αεράκη – Στέλλα Γκίκα για τον Σασμό: «Ο γάμος του Μαθιού και της Βασιλικής θα...»

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Spoiler

Το πρωί της Τετάρτης (28/9) μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» ήταν καλεσμένοι ο Μιχάλης Αεράκης και η Στέλλα Γκίκα (δείτε την εδώ με μαγιό) με αφορμή τις εξελίξεις του δεύτερου κύκλου της σειράς, «Σασμός».

Τόσο την προηγούμενη τηλεοπτική χρονιά όσο και την φετινή οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυμθούς. Έτσι, τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει είναι άκρως ικανοποιητικά καθώς τα έχει σαρώσει όλα. Μάλιστα, τα πράγματα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στην συνέχεια της πλοκής, δείτε εδώ τους μισθούς των ηθοποιών.

Οι εξελίξεις στον Σασμό που θα φέρουν τα πάνω κάτω

Συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί της σειράς του ALPHA αποκαλύπτουν τι θα δούμε μιας και ο Μιχάλης Αεράκης ανέφερε: «Με ρωτάνε αν είμαι γνήσιος παπάς. Με καλούν να παντρέψω ή να βαφτίσω κοπέλια, να με κάνουν παπά. Έχω δεχτεί επίσημη πρόταση γιατί ένας Δεσπότης μπορεί να χρήσει κάποιον παπά μέχρι τα 70 του.

Ήταν καημός μου να γίνω παπά, έχω αυτές τις αναμνήσεις. Οι ανατροπές στον δεύτερο κύκλο θα είναι συγκλονιστικές. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Θα δείξουμε μέσα από το σκοτάδι και τις δολοφονίες, αυτό που λέμε “Σασμός”.

Ο παπάς ξέρει τα πάντα. Λέει ο παπάς Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου με πήγε σε τσίρκο και μου έκανε εντύπωση ένας άνθρωπος που ήταν σε τεντωμένο σκοινί. Που να περίμενα και εγώ ότι μετά από χρόνια θα ήμουν σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Από την άλλη, η Στέλλα Γκίκα πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο γάμος του Μαθιού και της Βασιλικής θα γίνει. Πιστεύω ότι οι σεναριογράφοι θα μας αφήσουν να χαρούμε. Δεν περίμενα ότι θα γίνει τόση επιτυχία. Στην αρχή φαινόταν πολύ επιφανειακό και στη συνέχεια ξεκίνησε να εμβαθύνει. Φέτος, το σενάριο εμβαθύνει πιο πολύ στον άνθρωπο και στη σχέση μου με τον παπά.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι θα γίνει με τον έρωτα του Αντώνη και της Μαρίνας. Είναι ένα πρότυπο ζευγαριού, που δεν το συναντάς εύκολα. Αποκλείω να μην είναι μαζί στο τέλος».

Πόσα εκατομμύρια έβγαλαν από τις διαφημίσεις το 2021 στον Σασμό

Η σειρά Σασμός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ALPHA, σύμφωνα πάντα με όσα καταγράφονται στα μηχανάκια της Nielsen. Πέρα από τα ποσοστά τηλεθέασης, όμως, μια επιτυχημένη σειρά είναι κάτι πολύ παραπάνω για οποιονδήποτε σταθμό και η αλήθεια είναι πως λίγοι το γνωρίζουν αυτό.

Η πορεία της σειράς μυθοπλασίας της JK Productions εκτόξευσε τα έσοδα του Alpha. Στον ετήσιο απολογισμό της εταιρείας υπογραμμίζεται πως «το 2021 αποτέλεσε την αφετηρία αναγέννησης του Alpha» καθώς η αύξηση της τηλεθέασης και των εσόδων έφεραν άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 17,87% και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 8.201.772 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία του σταθμού παρέμεινε ζημιογόνος.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σε 61.322.383 ευρώ το 2021 από 52.023.581 ευρώ το 2020 (αναθεωρημένος ισολογισμός). Η εταιρεία σημείωσε ζημίες προ φόρων ύψους 17.992.089 ευρώ το 2021 έναντι ζημιών 23.302.944 ευρώ το 2020. Τα έσοδα από διαφήμιση ανήλθαν σε 53.218.458 ευρώ το 2021 από 43.398.551 ευρώ το 2020, λόγω της αύξησης τηλεθέασης, συνδυαστικά με την αύξηση της δαπάνης.

Σασμός ALPHA

Η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έχει τα εξής ομολογιακά δάνεια: 12 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο λήγει στις 23 Οκτωβρίου 2025, και άλλο ένα από την ίδια τράπεζα ύψους 4 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2025, 3,9 εκατ. ευρώ από το Prime Insurance, το οποίο, μετά από διαδοχικές παρατάσεις, λήγει στις 24 Μαρτίου 2024, 4,6 εκατ. ευρώ από την Ireon Investments, το οποίο λήγει το 2025, και από τον ίδιο φορέα ένα ακόμα ύψους 7,4 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει το 2028.