«Μάρθα, σήμερα είναι η...» - Δάκρυσε για την Καραγιάννη ο Δημήτρης Σούρας στο πλατό της ''Super Κατερίνα''

Οι αναμνήσεις ήταν πολύ δυνατές για να συγκρατηθεί

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Μάρθα, σήμερα είναι η...» - Δάκρυσε για την Καραγιάννη ο Δημήτρης Σούρας στο πλατό της ''Super Κατερίνα''

Τον Δημήτρη Σούρα είχε καλεσμένο στο πλατό της «Super Κατερίνας» η Kατερίνα Καινούργιου σήμερα 29/9. Ο ψυχίατρος υπήρξε πολύ καλός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη και έχει κάνει τα πάντα από το θάνατό της και μετά προκειμένου να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της. Σε μια ανασκόπησή του για όσα έγιναν από την απώλειά της και μετά εκείνος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και δάκρυσε την ώρα της εκπομπής.

Στις 22/9 έγινε στο Α Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της αείμνηστης ηθοποιού με γνωστούς και φίλους να σπαράζουν κυριολεκτικά πάνω από το φέρετρό της(δείτε τις φωτογραφίες), μεταξύ των οποίων η Ντόρα Δούμα, αλλά και η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Στη συνέχεια μετά από λίγες μέρες ακολούθησε η αποτέφρωσή της, που ήταν η τελευταία της επιθυμία και ο Σούρας αλλά και η Δούμα κίνησαν γη και ουρανό για να εκπληρωθεί παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Τα δάκρυα του Σούρα για την Μάρθα Καραγιάννη

Είπε λοιπόν στην «Super Κατερίνα» για την στιγμή της αποτέφρωσης:

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές, ήταν αμήχανη. ρίξαμε την τέφρα στη θάλασσα και ακουγόταν το τραγούδι “Η Δραπετσώνα” που ήταν το αγαπημένο της τραγούδι. Ό,τι κάναμε ήταν όλα επιθυμία της Μάρθας. Η Ντόρα Δούμα είναι η οικογένεια της Μάρθας, δεν υπήρχε η μία χωρίς την άλλη», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που λένε τα δικά τους και σαν λαός κρίνουν. Εμείς είχαμε την Μάρθα μας, μαζί με τη Μάρθα είχαμε την Μάρθα Καραγιάννη και μαζί με αυτό είχαμε μια νομική διαδικασία. Και αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε την αποτέφρωση και ήθελαν συγγενή πρώτου βαθμού, ενώ δεν υπάρχει κανείς».

Στο τέλος, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του απευθύνθηκε στη σπουδαία ηθοποιό λέγοντάς της: «Μάρθα, σήμερα είναι η τελεία. Μας λείπεις!».

Η πρώτη του ανάρτηση μετά την αποτέφρωση της Καραγιάννη

Δέκα ημέρες μετά από τον θάνατο της ηθοποιού ο Σούρας γνωστοποίησε την είδηση της αποτέφρωσής της με μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Επίλογος. Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου . Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες.

Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό. Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου; Πόσο μας λείπεις!».

Επίλογος Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου . Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις...

Posted by Dimitrios Souras on Wednesday, September 28, 2022