«Έμαθα να ζω με την τέφρα...» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Μικρούτσικου για την εποχή μετά το θάνατο της πρώτης γυναίκας του

Περιστατικά για τα οποία δεν έχει μιλήσει ποτέ

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Έμαθα να ζω με την τέφρα...» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Μικρούτσικου για την εποχή μετά το θάνατο της πρώτης γυναίκας του

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγιναν σήμερα στο πλατό της «Super Κατερίνας», με αφορμή την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μικρούτσικος ομολόγησε ότι την ίδια διαδικασία είχαν ακολουθήσει και μετά το θάνατο της πρώτης γυναίκας του, της αείμνηστης Μαρίας Δημητριάδη, και μάλιστα για πολλά χρόνια είχε τις στάχτες της στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει παντρευτεί τρεις φορές, μία με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Δημητριάδη, μία με τη Φωτεινή Γεωργαντά και την τρίτη φορά με την Δήμητρα Ρουμπέση. Έχει υπάρξει επίσης σε μακροχρόνια σχέση με την Σοφία Βόσσου για την κόρη της οποίας απόρησε πρόσφατα, αφού ανακοίνωσε τον αρραβώνα της(εδώ τα πρώτα της λόγια) με τον βαρυποινίτη Βασίλη Δημάκη(δείτε εδώ την αντίδραση του Μικρούτσικου).

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Μικρούτσικου για την τέφρα της Μαρίας Δημητριάδη

Είπε στην Super Κατερίνα:

«Είχε πεθάνει η πρώτη μου γυναίκα και την τέφρα της την είχα στο σπίτι μέχρι να πάμε στη Μήλο να την σκορπίσω, κι ο αδερφός μου αποτεφρώθηκε, κι εγώ μάλιστα την κράταγα σπίτι γιατί περίμενα να πάμε στη Μήλο να την ρίξω», εξομολογήθηκε ο Ανδρέας; Μικρούτσικος.

Και περιέγραψε: «Ένα βράδυ την είχα πάνω (την τέφρα) και φώναζα Μαίρη κερδίζει ο Παναθηναϊκός, έμαθα να ζω με την τέφρα, βαθιά μέσα μου ήταν σαν να ζω στο νεκροταφείο, το ένιωθα μέχρι που την πήρα κι έγινε αυτό που έγινε».

Λίγα λόγια για την πρώτη σύζυγο του Μικρούτσικου, Μαρία Δημητριάδη

Η Μαρία Δημητριάδη (1951 – 7 Ιανουαρίου 2009) ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια. Συνδέθηκε από νωρίς με το πολιτικό τραγούδι. Επιχείρησε αρκετές φορές στην καριέρα της (και) την ερμηνεία λυρικότερων στίχων. Αδελφή της είναι η Αφροδίτη Μάνου.
Γεννήθηκε στον Ταύρο το 1951. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δισκογραφία με το «Ένα Πρωινό (Άνναμπελ)», ένα ερωτικό τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου που ακουγόταν στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο», με τον Γιάννη Βόγλη και την Αν Λόμπεργκ. Ήταν βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρούτσικου. Ήταν από τις πρώτες τραγουδίστριες του Γιάννη Μαρκόπουλου. Στη δεκαετία του 1980 επέστρεψε στη δισκογραφία ερμηνεύοντας έργα διαφορετικού ύφους, όπως Μάνο Χατζιδάκι και Στέφανο Κορκολή.

Η πρώτη σύζυγος του Μικρούτσικου, Μαρία Δημητριάδη

Η Μαρία Δημητριάδη ήταν αδερφή της Αφροδίτης Μάνου και πρώτη σύζυγος του παρουσιαστή και μουσικού Ανδρέα Μικρούτσικου, με τον οποίο γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου όντας και οι δύο μέλη του παράνομου τότε ΕΚΚΕ. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργιο, χάριν του οποίου είχε αποσυρθεί από τη δισκογραφία. Υπήρξε επίσης στη δεκαετία του 1970 δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ταύρου. Απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου 2009 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί για σπάνια πνευμονική νόσο. Επιθυμία της ήταν να μην ταφεί και να αποτεφρωθεί.