Αλλάζουν όλα για τον Κάρολο μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το μονόγραμμα που επέλεξε για τον εαυτό του

Ειδικά σχεδιασμένο για τον νέο βασιλιά

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
The Royal Family - instagram
The Royal Family - instagram

Πολλές ανατροπές επέφερε στο Παλάτι, ο θάνατος της αιωνόβιας ηγέτιδας Βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Διάδοχός της είναι πλέον ο γιος της Κάρολος, ο οποίος μετά την ανάληψη του θρόνου ξεκινά μια σειρά από αλλαγές, που αφορούν τον ίδιο και την θητεία του, όπως το μονόγραμμα που επέλεξε για να σχεδιαστεί αποκλειστικά για εκείνον.

Ο ίδιος επιχειρεί να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία της Αγγλίας, παρά τους κακόβουλους, που δεν δείχνουν να τον εμπιστεύονται στη διαδοχή του θρόνου, καθώς και εκείνος δείχνει σημάδια αστάθειας(όπως το σκηνικό με την πένα που έγινε viral). Προς το παρόν πάντως πέρα από το μονόγραμμα, ο Κάρολος και η Καμίλα επέλεξαν και τη νέα τους κατοικία, που δεν θα είναι το Μπάκιγχαμ των 220 δωματίων(δείτε εδώ εντυπωσιακά πλάνα από το Clarence House).

Αυτό το μονόγραμμα επέλεξε ο Βασιλιάς Κάρολος

Αρχικά να αναφερθεί ότι θα αντικαταστήσει της μητέρας τους (το E II R) σε δημόσια κτίρια και στα παραδοσιακά κόκκινα γραμματοκιβώτια στη Βρετανία. Το μονόγραμμα του θα περιέχει το αρχικό C του ονόματός του στα αγγλικά (Charles), το γράμμα R από τη λατινική λέξη Rex που σημαίνει βασιλιάς και το λατινικό νούμερο ΙΙΙ, καθώς είναι ο τρίτος βασιλιάς της Βρετανίας με αυτό το όνομα. Το επέλεξε ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος μετά από μια σειρά από σχέδια που δημιούργησε το College of Arms.

Οι πρώτες πληροφορίες για την ημερομηνία της στέψης

Μετά από τον θάνατό της Ελισάβετ οι διαδικασίες στέψης για τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος ήταν και ο πρώτος διάδοχος του θρόνου αναμένεται να γίνει με γοργούς ρυθμούς σε αντίθεση με της μητέρας του που χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο.

Φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου

Πολλά ΜΜΕ στην Βρετανία μεταδίδουν ότι επιθυμία του βασιλιά Καρόλου είναι η δική του τελετή στέψης να είναι «πιο λιτή και οικονομική» και να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2023. Δηλαδή, σε οκτώ μήνες περίπου μετά από το θάνατο της μητέρας του.