Βασιλιάς Κάρολος: Στο φως το πορτρέτο που θα μπει στα νέα νομίσματα του Ηνωμένου Βασίλειου

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Instagram/ theroyalfamily
Instagram/ theroyalfamily

Μετά από τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ -δείτε εδώ τις απαγορευμένες σκηνές στην κηδεία της η οποία ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο γιος της, Κάρολος είναι πλέον Βασιλιάς με αποτέλεσμα οι αλλαγές που πρόκειται να δούμε τον επόμενο καιρό ναι είναι αρκετές.

Συγκεκριμένα, μια από αυτές είναι και η αλλαγή που πρόκειται να γίνουν στα χρήματα αφού το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας παρουσίασε τη νέα συλλογή νομισμάτων με την εικόνα του νέου Βασιλιά.

Στην ανακοίνωση που έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό έγραψαν χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά Καρόλου Γ’ που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ Β’», ανέφερε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Ο Μάρτιν Τζένινγκς (Martin Jennings) σχεδίασε τα νομίσματα, στα οποία το πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου είναι στραμμένα προς τα αριστερά, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο αναφορικά με τους βασιλείς.

Στο πορτρέτο, ο Κάρολος δεν φοράει στέμμα, ενώ το νόμισμα έχει την επιγραφή «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης».

Το πορτρέτο που θα μπει στα νέα νομίσματα του Ηνωμένου Βασίλειου

Η αμύθητη περιουσία που κληρονόμησε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Αμύθητη και τεράστια είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο Κάρολος, την οποία όμως φαίνεται πως θα διαχειρίζεται κατά ένα μέρος η κυβέρνηση της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο της περιουσίας ανέρχεται περίπου στα 428 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο ποσό αυτό υπολογίζονται μεταξύ άλλων 315 πολυτελή ακίνητα, κατοικίες, εμπορικές ιδιοκτησίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Ανάμεσα στα βασιλικά ακίνητα είναι και ο πύργος Μπαλμόραλ ο οποίος εκτιμάται στα 116 εκατομμύρια ευρώ. Ο κατάλογος συνεχίζει με μία εξοχική έπαυλη αξίας περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ, έναν προσωπικό στάβλο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ και κοσμήματα του στέμματος που αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν όλα αυτά πρόκειται για προσωπική περιουσία του Καρόλου ή της βασιλικής μοναρχίας.