Ζητά να αφαιρεθούν άμεσα από τα πλάνα - Οι απαγορευμένες σκηνές στην κηδεία της Ελισάβετ που θέλει να σβηστούν ο βασιλιάς Κάρολος

Ποιος ο λόγος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Theroyalfamily
Instagram / Theroyalfamily

Χαμός επικρατήσει λίγες μέρες μετά την κηδεία της Ελισάβετ, καθώς υπάρχουν κάποιες σκηνές οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν, όπως χαρακτηριστικά ζήτησε ο βασιλιάς Κάρολος.

Οι απαγορευμένες σκηνές στην κηδεία της Ελισάβετ που θέλει να σβηστούν ο βασιλιάς Κάρολος

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τελετής, υπήρξε για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεκριμένος κώδικας στην συμπεριφορά τους, όμως υπήρχε και ο ανθρώπινος παράγοντας. Για παράδειγμα, η κόρη της Kate και του William, Charlotte έκλαιγε καλύπτοντας με τα χέρια της το πρόσωπό της, το ίδιο όμως και ο βασιλιάς Κάρολος, η Meghan, ο Harry αλλά και ο πρίγκηπα Andrew.

Τις εν λόγω σκηνές όμως δεν θα τις ξαναδούμε, καθώς η βασιλική οικογένεια και το Παλάτι, εις γνώση του βασιλιά Κάρολου, ζήτησε από το κρατικό κανάλι BBC, αλλά και με τα ιδιωτικά Sky News και το ITV, να αφαιρεθούν από τα αρχεία τους και να σβηστούν από ιντερνετικές πλατφόρμες (όπως το You Tube), τα επίσημα sites τους και τα social media, 5 συγκεκριμένες σκηνές, συναισθηματικού χαρακτήρα, από την στιγμή που ξεκινά η τελετή στο Westminster, μέχρι την λήξη της με την κηδεία στο Windsor.

Υπήρχε σαφή εντολή για την τηλεοπτική κάλυψη και καμία εκδήλωση θλίψης, δάκρυ ή άλλη έκφραση πόνου δεν θα πρέπει να φαίνεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι απαγορευμένες σκηνές στην κηδεία της Ελισάβετ που θέλει να σβηστούν ο βασιλιάς Κάρολος Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.
Instagram / Theroyalfamily

Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό της Βασίλισσας Ελισάβετ - Αυτή είναι η αιτία θανάτου της

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ βγήκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης 29/9. Η 96χρονη Μονάρχης έφυγε από τη ζωή στις 8/0, σκορπώντας θλίψη σε όλον τον κόσμο αλλά ιδίως στην Μεγάλη Βρετανία και στην οικογένειά της.

Τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατό της, λοιπόν επιβεβαιώθηκε πως κατέληξε από γηρατειά το μεσημέρι της Πέμπτης και ώρα 3:10 (δείτε εδώ φωτογραφία από τον τάφο της).

«Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στις 3:10 το μεσημέρι της Πέμπτης (8 Σεπτεμβρίου) και ο λόγος θανάτου είναι τα γηρατειά» αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο πιστοποιημένος εγγεγραμμένος ιατρός της εκλιπούσης μονάρχη, Ντάγκλας Τζέιμς Άλαν Γκλας.