Το χρονικό της κόντρας Ελεονώρας Μελέτη και Νίκου Μάνεση - Πώς από συνεργάτες κατέληξαν "εχθροί"

Όλο το παρασκήνιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το χρονικό της κόντρας Ελεονώρας Μελέτη και Νίκου Μάνεση - Πώς από συνεργάτες κατέληξαν

Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ της Ελεονώρας Μελέτη και του Νίκου Μάνεση, οι οποίοι φαίνονται πως τα τελευταία περίπου 2.5 χρόνια βρίσκονται στα "μαχαίρια" και από συνεργάτες της ίδιας εκπομπής, κατέληξαν "εχθροί".

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα οποία ξεκίνησαν με τα σχόλια του παρουσιαστή για τα "φτιαγμένα" νούμερα τηλεθέασης (δείτε εδώ τι είπε) και τις σπόντες της Ελεονώρας το επόμενο πρωί (δείτε εδώ τις δηλώσεις της), σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα flashback στο χρονικό της κόντρας τους και να θυμηθούμε γιατί οι 2 επιτυχημένοι παρουσιαστές κατέληξαν να μην λένε ούτε ένα γεια.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή...

Το χρονικό της κόντρας Ελεονώρας Μελέτη - Νίκου Μάνεση

Η εκπομπή του ALPHA και της Ελεονώρας Μελέτη με τίτλο "Ώρα για Μελέτη" είχε πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020, σημειώνοντας αρχικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες, ο Νίκος Μάνεσης εμφανιζόταν τακτικά στο πλατό, ο οποίος είχε τον χαρακτηρισμό “εμψυχωτής” στα δελτία Τύπου του σταθμού, ωστόσο λίγες μέρες μετά σταματάει να εμφανίζεται στο πλατό, δεν βρισκόταν ούτε στο control room, καθώς έλεγχε την εκπομπή από το γραφείο του, την ώρα που τα νούμερα τηλεθέασης έφτασαν στα τάρταρα.

Κι όλα αυτά γιατί σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα, οι σχέσεις των δύο παρουσιαστών κατέληξαν αρκετά κακές με αποτέλεσμα να μην αντάλλασσαν ούτε λέξη, και με τη διεύθυνση ειδήσεων αλλά και τη διοίκηση να προσπαθεί να βρει μια λύση και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Βασική αιτία της μεταξύ τους διαφωνία ήταν πως η Ελεονώρα Μελέτη πίστευε σε ένα πιο κοινωνικό περιεχόμενο με θέματα και συνεντεύξεις σαν αυτές που παρουσίαζε στη βραδινή της εκπομπή, Μεσάνυχτα, ενώ από την άλλη ο Νίκος Μάνεσης επέμενε σε ένα κόνσεπτ που προσομοίαζε με αυτό που παρουσιάζει ο ίδιος το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ο Νίκος Μάνεσης απέδιδε τις ευθύνες στην παρουσιάστρια, με την ίδια να διαμαρτύρεται ότι δεν έχει λόγο για τίποτα στην εκπομπή, δεν της άφηναν χώρο για τα κοινωνικά θέματα που είχε εξ αρχής συμφωνήσει με το κανάλι, ενώ τις ακύρωναν θέματα και καλεσμένους.

Το συμβόλαιο, μάλιστα, της Ελεονώρας Μελέτη περιελάμβανε όρο ότι η ίδια έχει την επιμέλεια στις εκπομπές της, κάτι που όμως δεν τηρήθηκε.

Λίγα 24ωρα μετά, άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα που ήθελαν την παρουσιάστρια να παραιτείται, με την ίδια να δίνει την δική της αφοπλιστική απάντηση μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή:

«Εγώ είμαι σκυλί μαύρο! Του πολέμου! Δεν παραιτούμαι ποτέ. Ειδικά όταν δεν έχω την ευθύνη». Λένε ότι την Παρασκευή παραιτήθηκα, δεν παραιτήθηκα σε καμία περίπτωση. Ούτε καν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Δεν ξέρω πως ακριβώς βγήκε αυτό, αλήθεια σου λέω. Δεν θα το έκανα ποτέ, δεν θα άφηνα ποτέ μια μάχη».

Το χρονικό της κόντρας Ελεονώρας Μελέτη - Νίκου Μάνεση

Λίγες ώρες αργότερα, ο Νίκος Μάνεσης απάντησε με δηλώσεις του στο newspistol.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ και τρείς εβδομάδες δεν ασχολούμαι με την εκπομπή της Ελεονώρας. Δεν συμμετέχω στις συσκέψεις και δηλώνω άγνοια των θεμάτων που προβάλλονται. Η Ελεονώρα και η ομάδα της έχουν την πλήρη ευθύνη.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ALPHA, η Ελεονώρα αυτοπροτάθηκε για την πρωινή ζώνη και ήθελε να κάνει infotainmet. H διοίκηση μου ζήτησε να σχεδιάσω μια εκπομπή κατά τα πρότυπα του Σαββατοκύριακου και η Ελεονώρα δήλωνε ενθουσιασμένη. Επί δύο εβδομάδες ήμουν πάνω από την εκπομπή σε στούντιο και κοντρόλ, όμως μετά την μεταστροφή της Ελεονώρας ότι δε θέλει αυτό το κόνσεπτ διακριτικά απομακρύνθηκα. Αν χρειαστεί θα επανέλθω με στοιχεία».

Τελικά, λίγες μέρες μετά, μπήκαν επίσημα οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία της Ελεονώρας Μελέτη με τον Νίκο Μάνεση με αποτέλεσμα η επιμέλεια της εκπομπής της, «Ώρα για Μελέτη» να περάσει και τυπικά στη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης.

Οκτώ εβδομάδες στον «αέρα» του Alpha, η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη έριξε αυλαία και την θέση της πήρε τότε η εκπομπή “Alpha Παντού” με τους Μαρία Νικόλτσιου, Βίκυ Χαντζή και Πέτρο Καρσιώτη.