«Τους έδιναν ένα σάντουιτς για να...» - Σοκάρουν οι καταγγελίες της Υρώς Μανέ για τον χώρο του θεάματος

Αποκαλυπτική για το επάγγελμα, αλλά και για το κίνημα metoo

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Τους έδιναν ένα σάντουιτς για να...» - Σοκάρουν οι καταγγελίες της Υρώς Μανέ για τον χώρο του θεάματος

Καλεσμένη στο στούντιο του «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε σήμερα το πρωί 5/10 η Υρώ Μανέ, με τις δηλώσεις της να είναι άκρως αποκαλυπτικές. Συγκεκριμένα η ίδια μίλησε για τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει σήμερα ένας ηθοποιός στο χώρο δουλειάς του, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στις διαστάσεις που έχει πάρει το κίνημα metoo.

Το θέμα της κακοπληρωμένης εργασίας και της εκμετάλλευσης στο χώρο του θεάματος, ξανασυζητήθηκε και πρόσφατα, με αφορμή μια ανάρτηση του ηθοποιού Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος ζητούσε άτομα να συμμετάσχουν δωρεάν σε κάποια γυρίσματα, δημιουργώντας έτσι από τη μία μεγάλες αντιδράσεις(δείτε πως σχολίασε ο Σίλας Σεραφείμ), ενώ βρέθηκε και μία υποστηρίκτριά του(δείτε εδώ ποια ήταν).

Οι αποκαλύψεις της Υρώς Μανέ για τον χώρο του θεάματος

«Υπήρξαν παραγωγοί που έδιναν ένα σάντουιτς σε παιδιά για να πάνε να κάνουν πρόβα. Και λες “το αποδέχεσαι αυτό;”. Κι από την άλλη λες ότι οκ, όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, τι να του πεις; Μην πάρεις ούτε αυτό; Για μένα είναι η απόλυτη κατάντια αυτό το πράγμα. Γιατί δεν έχει περιφρουρηθεί το επάγγελμά μας, δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση, από εκεί ξεκινάνε όλα», είπε.

Η Υρώ Μανέ ανέφερε επίσης: «Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση αφήνει τα περιθώρια στην εκμετάλλευση. Αφήνει τα περιθώρια στον άνθρωπο που ηγείται να λειτουργήσει με καταπιεστικές συμπεριφορές. Είναι ένας φαύλος κύκλος».

Έζησε περιστατικά για τα οποία δεν έχει μιλήσει

Σε παλαιότερή συνέντευξή της στην κάμερα της εκπομπής είχε αναφέρει ότι:

«Ορισμένοι σκηνοθέτες του θεάτρου αλλά και του σινεμά μας βλέπουν και αναπαράγουν χαζά κλισέ όπως το ότι το θέατρο είναι ιερό και η τηλεόραση κάτι τζιζ, αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που έχω κάνει μόνο 2 φορές στον σινεμά».

«Τίποτα δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα , αυτή η δουλειά είναι πολύ απαιτητική, δύσκολη και ανταγωνιστική» εκμυστηρεύεται, ενώ συμπληρώνει «έχουν συμβεί περιστατικά δύσκολα τόσα χρόνια, αλλά δεν τα έχω πει και τα έχω παραγράψει».