«Είχαμε μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις» - Ο Όμηρος Πουλάκης μιλάει για τον πρώην μέντορά του Δημήτρη Λιγνάδη

Ήταν μαθητής του στο Εθνικό Θέατρο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Είχαμε μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις» - Ο Όμηρος Πουλάκης μιλάει για τον πρώην μέντορά του Δημήτρη Λιγνάδη

Στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα βρέθηκε καλεσμένος ο Όμηρος Πουλάκης σήμερα 7/10. Μεταξύ άλλων στη συζήτηση με τον γνωστό ηθοποιό ξεχώρισε το κομμάτι όπου αναφέρθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είχε υπάρξει καθηγητής του στο Εθνικό Θέατρο, με τον ίδιο να μιλά ανοιχτά για τις σχέσεις τους, αλλά και την αντίδρασή του όταν βγήκαν οι καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για τους τρεις από τους τέσσερις βιασμούς ανηλίκων για τους οποίους κατηγορείται, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, λόγω της έφεσης που άσκησε και αναμένεται να εκδικαστεί. Το γεγονός αυτό προκάλεσε το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης με τον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ να μιλά ακριβώς επί αυτού σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Οι σχέσεις του Πουλάκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Είπε στο πλατό της εκπομπής:

«Ήταν πολύ σημαντικός καθηγητής για μένα στο Εθνικό. Έχουμε συνεργαστεί τρεις φορές στο θέατρο. Για μένα όταν μπήκα στη σχολή ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αυτά τα χαρακτηριστικά (σ.σ. μέντορας). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεργασίας μας άρχισα να βλέπω κάποιες συμπεριφορές, όχι αντίστοιχες με αυτές τις διαστάσεις που έχουν βγει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα, θα τις έλεγα περισσότερο σαν κάποιου είδους ίντριγκα, εργασιακού μπούλινγκ, κακή διαχείριση συνεργασίας, αρνητική χρήση της εξουσίας που έχει ένας σκηνοθέτης, το οποίο με δυσαρεστούσε και μου προκαλούσε στενοχώρια και θρυμμάτιζε την πνευματική αίσθηση και τον θαυμασμό που είχα από τη σχολή.

Σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι σε επίπεδο συνεργασίας και την επόμενη χρονιά αυτό έφερε μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το εξέφρασα ανοιχτά αυτό. Έκτοτε δεν είχα κάποια άλλη συναναστροφή μαζί του. Όλα αυτά σε μένα δεν λειτούργησαν με τρόπο που να με κάνουν να σκεφτώ να σταματήσω. Όταν βγήκαν στη φόρα αυτές οι καταγγελίες σοκαρίστηκα. Αυτές οι διαστάσεις είναι ασύλληπτα εγκληματικές», είπε ο Όμηρος Πουλάκης.

To περιστατικό που προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις τους

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και την Άννα Ζηρδέλη είχε μιλήσει το πρωί της Πέμπτης 17/2 ο Όμηρος Πουλάκης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως ένιωσε όταν είδε τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως για συναδέλφους του ενώ μίλησε και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε ο Σάκης Ρουβάς και προκάλεσε χιλιάδες αντιδράσεις.

«Σοκαρίστηκα γιατί αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, αυτά που έχουν καταγγελθεί είναι ακραία.

Δεν ενοχλήθηκα που με έψαχναν οι δημοσιογράφοι λόγω της σχέσης μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη γιατί δεν είναι όλα τα πράγματα το ίδιο. Όταν υπάρχει ένα τόσο ακραίο συμβάν που προκύπτει με όρους κινήματος, που προκύπτει από τη βάση των ανθρώπων, άνθρωποι που έχουν τραύματα, που έχουν κακοποιηθεί, παρενοχληθεί, χτυπηθεί και μιλάνε και προκύπτει ένας τόσο ισχυρός διάλογος, το να ζητηθεί από ανθρώπους που είχαν μια συναναστροφή – είχα μια προσωπική σχέση, εκτός από καθηγητής μου ήταν και συνεργάτης μου – είναι λογικό.

Δεν τον είχα δει από το 2007 αλλά ήταν καθηγητής μου και μαθαίνω αυτά τα πράγματα… ήταν σοκαριστικό. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο έναν άνθρωπο που τον ξέρεις. Συνεργαζόμασταν από το 2004 μέχρι το 2006. Το 2006 ήρθαμε σε επαγγελματική ρήξη, το 2007 ήρθα και σε διαπροσωπική ρήξη εξαιτίας συμπεριφορών και στοιχείων του χαρακτήρα που δε μου άρεσαν. Να εστιάσουμε στο θύμα, στα θύματα. Είναι εξωφρενικό. Εδώ ο φίλος σου, σου φέρεται άσχημα σε αυτή τη ζωή λίγο ο φίλος σου και το κουβαλάς μέρες» σχολίασε ο Όμηρος Πουλάκης.