«Ήταν ένα χαστούκι για την κοινωνία» - ο Γιώργος Σουξές μιλάει για πρώτη φορά για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Όσα είπε ο ηθοποιός που θαυμάζουμε στο ''Χαιρέτα μου τον Πλάτανο''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ, έδωσε ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, μιλώντας για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Λιγνάδη και την προ ολίγου καιρού αποφυλάκισή του, που έκανε πολύ άσχημη εντύπωση στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης και σήκωσε μεγάλες αντιδράσεις ιδιαίτερα στο χώρο του θεάματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός θεατράνθρωπος κατηγορείτο για τρεις βιασμούς εκ των οποίων κρίθηκε μεν ένοχος για τους δύο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί ξανά η έφεση που άσκησε επί της απόφασης.

Τα λόγια του Γιώργου Σουξέ για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Ακολουθεί κομμάτι από τη συνέντευξή του:

-Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, αλλά αποφυλακίστηκε. Πώς το κρίνετε αυτό;

Αφού υπάρχει ο νόμος που σου δίνει το δικαίωμα μέχρι την έφεση να είσαι έξω, το δέχομαι. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκατσε καλά, στεναχωρήθηκα. Από την άλλη το καταλαβαίνω. Λόγω όμως των αδικημάτων ήταν ένα χαστούκι για την κοινωνία, ασχέτως αν ήταν νόμιμο.

-Για να είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος;

Δυστυχώς πιστεύω πως όχι. Μπορεί να έχεις το χάρισμα να τραγουδάς εξαιρετικά και να είσαι παλιάνθρωπος. Το καλό θα ήταν να είσαι και καλός άνθρωπος, αλλά δεν συμβαδίζουν πάντα αυτά.

-Τι φοβάστε;

Στην πραγματικότητα, φοβάμαι για το μέλλον των νέων ανθρώπων αν και πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα τα καταφέρει όπως κάθε φορά. Τα υπόλοιπα δεν τα φοβάμαι. Φοβάμαι επίσης ότι θα με καλέσουν να παίξω στην Επίδαυρο πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

-Τι ονειρεύεστε;

Την Επίδαυρο. Αριστοφάνη ή Οιδίποδα. Θα ήθελα να το ζήσω. Ένα βράδυ είναι θα περάσει.

Τα λόγια του Σουξέ μετά την παραίτηση του Λιγνάδη

O Γιώργος Σουξές βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, και μεταξύ άλλων, σχολίασε τις καταγγελίες παρενόχλησης στον χώρο της υποκριτικής τέχνης αλλά και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

«Κάποιοι από αυτούς είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και στεναχωριέμαι πολύ που συμβαίνει αυτό το πράγμα, όμως αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί. Δεν μπορείς αν έχεις τη δύναμη να επιβληθείς εσύ στον άλλο». δήλωσε.

«Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα γιατί είναι Εθνικό Θέατρο, είναι τα λεφτά τα δικά μας. Όλοι ακούγαμε, ξέραμε ότι κάτι γίνεται», σχολίασε.

Λιγνάδης Εθνικό θέατρο παραίτηση

«Τα κορίτσια αυτά έκαναν πολλά χρόνια για να μιλήσουν γιατί εκείνη την ώρα βλέπεις μπροστά σου έναν μεγάλο θεατράνθρωπο, δάσκαλο στην πραγματικότητα και δεν ξέρεις τι είναι αυτό που συμβαίνει, δεν ξέρεις αν θα καταστραφεί το μέλλον σου.

Φταίξαμε όλοι. Αν ήμουν μπροστά θα έπρεπε να μιλήσω. Υπήρξαν συνάδελφοι που ήταν μπροστά και δεν μίλησαν. Έπρεπε να το έχουν κάνει. Γιατί να αφήσεις ένα νέο παιδί να περάσει τα πάνδεινα; Είναι άδικο», ανέφερε.