«Δεν μου αρέσουν οι νταήδες, θέλω να...» - Ξεσπά η Χρύσα Ρώπα με όσα γράφτηκαν για εκείνη

Με αφορμή βίντεο που της προσέδιδε ένα χαρακτηρισμό

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
«Δεν μου αρέσουν οι νταήδες, θέλω να...» - Ξεσπά η Χρύσα Ρώπα με όσα γράφτηκαν για εκείνη

Καλεσμένη στο πλατό του Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε η Χρύσα Ρώπα με την εκπομπή να την καλωσορίζει με ένα εισαγωγικό βίντεο για την ίδια και την προσωπικότητά της. Η ίδια ωστόσο φαίνεται να δυσαρεστήθηκε με έναν χαρακτηρισμό που της αποδόθηκε σε αυτό και είχε να κάνει με τον έντονο χαρακτήρα της, μπαίνοντας στην διαδικασία να εξηγήσει τι εννοούσε.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τα κακώς κείμενα στο χώρο, ενώ είναι γνωστή και η προστριβή που είχε με πασίγνωστο σκηνοθέτη(δείτε εδώ ποιον). Ωστόσο δεν επιθυμεί να παρερμηνεύεται η στάση της και να της αποδίδονται χαρακτηρισμοί που δεν της ταιριάζουν.

Διόρθωσε την εκπομπή η Χρύσα Ρώπα

Είπε λοιπόν αφού προβλήθηκε το βίντεο που της είχαν ετοιμάσει από το Χαμογέλα και Πάλι:

«Θέλω να διορθώσω κάτι (σ.σ. βίντεο), το οποίο ήταν υπέροχο κι ευχαριστώ πολύ… Κάπου λέει ότι είμαι τσαμπουκάς, ποτέ δεν δήλωσα εγώ ότι είμαι τσαμπουκάς και δεν μου αρέσουν καθόλου ούτε οι τσαμπουκάδες ούτε οι νταήδες. Να το εξηγήσω. Είμαι τσαμπουκάς για κάποιον που θεωρεί ότι τώρα δεν πρέπει να μιλήσει επειδή του δίνουν δουλειά. Όχι, δεν είμαι τσαμπουκάς.

Όταν κάποιος διεκδικεί πολύ έντονα το αυτονόητο, τα δικαιώματά του μπορεί να μεταφράζεται ως τσαμπουκάς, αλλά δεν είμαι καθόλου. Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Δεν κυκλοφορεί στο σπίτι μου, στους φίλους μου. Αυτό ήθελα να πω για το βίντεο. Κατά τα άλλα σας ευχαριστώ πάρα πολύ» σημείωσε η Χρύσα Ρώπα.

Το ιστορικό του τσακωμού της

Ο Δημήτρης Αποστόλου είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή «Super Katerina», το πρωί της Δευτέρας 14/3, και, μεταξύ άλλων, μίλησε για το τέλος της σειράς «Η Τούρτα της Μαμάς», για την σχέση του με τον Αλέξανδρο Ρήγα αλλά και την σειρά «Τι ψυχή θαπαραδώσει μωρή».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο κίνημα #metoo και την αποκάλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Όταν το 2001 κάναμε το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” μιλάγαμε για το metoo, για την κακοποίηση. Που έμειναν όλοι; Στο γιατί κόπηκε η σειρά. Αυτό μας ενδιαφέρει; Για μένα ήταν μεταφυσικό τελείως. Δεν έπρεπε να ειπωθούν εκείνη την ώρα αυτά τα πράγματα. Ήταν τόσα λάθη μαζεμένα, που δεν μπορούσαν να γίνουν.

Η στατιστική δεν δίνει πάνω από 10% σε μια κρίση, σε μια δουλειά. Το ένα πρόβλημα γίνονταν 3 και στο τέλος το πράγμα έγινε ανεξέλεγκτο, δεν μπορούσε να σταματήσει πουθενά. Έγινε η προστριβή Αλέξανδρου Ρήγα – Χρύσας Ρώπα, αλλά αυτό συνέβαινε συνεχώς. Κι έφτασε μια στρακαστρούκα να γίνει θερμοβαρική βόμβα. Κακή διαχείριση κρίσης από το κανάλι, από εμάς, από την παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αποστόλου.

«Το πήγαμε και σε άλλα κανάλια, αλλά δεν μας απάντησαν ποτέ. Το πήρε η ΕΡΤ αν και υπήρξαν αντιδράσεις από απόστρατους αξιωματικούς, “παλιά” μυαλά της ΕΡΤ. Πήγαμε με τη λογική να κάνουμε μια χρονιά. Μπήκαμε στη δεύτερη σεζόν και αποφασίσαμε να μην πάμε τρίτη. Η επίσημη γραμμή της ΕΡΤ είναι ότι τελειώνουμε φέτος και για το μέλλον βλέπουμε. Δεν ενημέρωσα κανέναν στην ΕΡΤ για το γκέι φιλί», είπε χαρακτηριστικά για την σειρά «Η Τούρτα της Μαμάς».