Έκοψε τα μαλλιά της επί σκηνής - Η συγκινητική κίνηση της Παυλίνας Βουλγαράκη για τις γυναίκες στο Ιράν

Το συγκλονιστικό βίντεο στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έκοψε τα μαλλιά της επί σκηνής - Η συγκινητική κίνηση της Παυλίνας Βουλγαράκη για τις γυναίκες στο Ιράν

Τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 11/10 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στην Κύπρο. Ανάμεσα στις παρευρισκόμενες ήταν και η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία προχώρησε σε μια κίνηση που συγκίνησε τους πάντες.

Συγκεκριμένα, όταν η τραγουδίστρια βρέθηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει, λίγο πριν αποχωρήσει, αναφέρθηκε στην δολοφονία της νεαρής Μάχσα στο Ιράν αλλά και στους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για τα δικαιώματά τους (δείτε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί).

Έτσι λοιπόν, η Παυλίνα, κρατούσε ένα ψαλίδι στα χέρια της και δεν δίστασε να κόψει μια τούφα από τα μαλλιά της.

«Έχει έρθει λοιπόν η εποχή που οι γυναίκες σιγά σιγά διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τα απολύτως ανθρώπινα και αυτονόητα δικαιώματα. Είναι χρέος όλων των γυναικών να στηρίζουμε η μια την άλλη», είπε χαρακτηριστικά.

Η στιγμή που η Παυλίνα Βουλγαράκη κόβει τα μαλλιά της

Εκτός από την τραγουδίστρια και μια ακόμη δημοσιογράφος προχώρησε σε παρόμοια κίνηση

Κύμα συμπαράστασης έχει ξεσπάσει μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμίνι στο Ιράν, από την θρησκευτική αστυνομία λόγω του ότι δεν καλύπτονταν τα μαλλιά της από την μαντίλα της. Ο θάνατος αυτός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες στο Ιράν που έχουν βγει στο δρόμο και διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στη χώρα της Ανατολής. Ακόμα πολλές ως ένδειξη διαμαρτυρίας κόβουν τα μαλλιά τους σε κοινή θέα.

Η κίνηση αυτή έγινε διαδεδομένη σε πολλές χώρες του κόσμου με γυναίκες που κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης. Στην Ελλάδα λοιπόν μετά την Καίτη Φίνου που το έκανε(δείτε εδώ), είχαμε και μια δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που στο τέλος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων έκοψε και εκείνη τα μαλλιά της, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στους τηλεθεατές.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε κάθε γυναίκα στο Ιράν που αγωνίζεται για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα λοιπόν, ζωή και ελευθερία», είπε η Σύνθια Σαπίκα στο τέλος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ και έκοψε τα μαλλιά της.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή απέσπασε και πολλές αρνητικές αντιδράσεις, με πολλούς να ξεσπούν κατά της δημοσιογράφου (δείτε εδώ αναλυτικά).