Ποινή φυλάκισης για τον Μένιο Φουρθιώτη - Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου

Κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή στον Μένιο Φουρθιώτη αναφορικά με τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις στο σπίτι του, προκειμένου να πείσει τις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομικά φρουρά -δείτε εδώ τί είχε υποστηρίξει σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Οι πληροφορίες για την ποινή φυλάκισης του Μένιου Φουρθιώτη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού, καθώς και ένοχος επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία.

Τέλος, ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Λίγα λόγια για την επαγγελματική του πορεία

Υπήρξε μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη. Είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, Σπύρο Ρέβη, του οποίου υπήρξε βοηθός. Η σχέση Φουρθιώτη-Αλεξανδράτου οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων, μετά από μήνυσή της, που τον κατηγόρησε για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της. Στις 2 Μαΐου 2022, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον Μένιο Φουρθιώτη λόγω αμφιβολιών.

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει πόρτες ασφαλείας πετυχαίνοντας σημαντικές πωλήσεις. Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεπωλήσεων, με τίτλο Αποκάλυψη.

Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές τρόπου ζωής αλλά και προγράμματα χαμηλής ποιότητας, καθώς και προώθησης προϊόντων. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, το Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο Φουρθιώτης συνέχιζε να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV και από τις 7 Μαρτίου 2021 εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αποκαλυπτικά με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.