Πολλές χιλιάδες ευρώ - Το υπέρογκο ποσό που χρωστάνε στην Ελένη Φιλίνη

Δεν έχει πληρωθεί για πολλές δουλειές που έχει κάνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πολλές χιλιάδες ευρώ - Το υπέρογκο ποσό που χρωστάνε στην Ελένη Φιλίνη

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Πρωινό μας, την Τετάρτη 19/10, και αναφέρθηκε στην πορεία της στον χώρο της υποκριτικής και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια. Στο παρελθόν, είχε μιλήσει για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχε δεχθεί, ωστόσο αυτή τη φορά εξήγησε ποια ήταν τα οικονομικά της εμπόδια.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως πολλές φορές την έχουν αδικήσει στις δουλειές που έχει κάνει, αν και εκείνη προσπαθεί να μην το βλέπει έτσι. Το γεγονός, όμως, πως της χρωστάνε πολλές χιλιάδες ευρώ την δυσαρεστεί πολύ.

Η αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη για τα χρήματα που δεν της έχουν δώσει

«Έφυγα στην τζενεράλε σε μια δουλειά γιατί μου άλλαξαν ένα νούμερο που είχα. Την άλλη μέρα έγινε χαμός. Με έπαιρναν τηλέφωνο, πήγα αλλά ήταν μια χρονιά δύσκολη. Μετρούσα, όπως οι φαντάροι.

Μην ρωτάς εμένα για υπέρογκα ποσά, δεν έχω καμία σχέση με το είδος. Πάντα ήμουν ριγμένη σε αυτό το κομμάτι. Μου χρωστάνε, δεν θέλω να το θυμάμαι. Με τα σημερινά δεδομένα μου χρωστάνε 15.000 – 20.000 ευρώ, είναι πολλά για εμάς. Αδικημένη δεν ένιωσα.

Μια φορά σε μια δουλειά πήραμε μια άλλη συνάδελφο κι είπε για να παίξω, θέλω να μπω πάνω από την Φιλίνη. Εγώ για να μην χαλάσει η δουλειά είπα ε και τι έγινε τώρα; Εγώ είμαι ακόμα εδώ στη δουλειά κι αυτήν δε δουλεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Το ξέσπασμά της για τις αδικίες στον χώρο της υποκριτικής

Η Ελένη Φιλίνη παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε "ανοιχτά" για τις συνεργασίες της στον χώρο της υποκριτικής, τα εμπόδια τα οποία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει, ενώ στο παρελθόν έχει εξηγήσει πως έχει χάσει πολλές δουλειές εξαιτίας της αντίδρασής της, αλλά και για την εποχή που ακόμη υπήρχαν οι βιντεοκασέτες.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός εξήγησε πως παρά το γεγονός πως έχει ζήσει διαφορετικές καταστάσεις, δεν μετανιώνει για καμία συνεργασία της μέχρι τώρα, όμως όσον αφορά τα βίντεο και τον τρόπο που ξεκίνησε ο κινηματογράφος και οι ταινίες έπειτα στην τηλεόραση τόνισε πως έχει μεγάλη διαφορά σχετικά με την επιλογή που κάνει ο κόσμος.

Συνήθως οι ηθοποιοί της δεκαετίας του ’80 και του ’90 αποδοκιμάζουν τις συμμετοχές τους στις βιντεοκασέτες…

Το βίντεο για μένα ήρθε μετά. Πρώτα ήρθαν το θέατρο και ο κινηματογράφος. Από εκεί με έμαθαν. Το βίντεο ήταν τότε ό,τι σήμερα η ιδιωτική τηλεόραση. Κράτησε μόλις πέντε χρόνια, μέχρι που ήρθαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τότε ο κόσμος σε επέλεγε. Τώρα σε επιβάλλουν μέσω της τηλεόρασης. Από την άλλη, για μένα δεν ήταν φτηνό ως πρόγραμμα.

Αντιθέτως, υπήρχαν προσεγμένες δουλειές. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως ακόμα και σήμερα τις ταινίες του ’80 τις βλέπεις ευχάριστα και γελάς. Τα υπόλοιπα τα έλεγαν και τα λένε οι δήθεν. Δεν θα ξεχάσω, ήμουν μαθήτρια στη δραματική σχολή και κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες επέκριναν τους ηθοποιούς των ασπρόμαυρων ταινιών αλλά και τις ίδιες τις ταινίες της δεκαετίας του ’60. Ντροπή!

Ελένη Φιλίνη

Κάνατε δουλειές για τις οποίες μετανιώσατε εκ των υστέρων;

Δεν μετάνιωσα για καμιά δουλειά που έκανα, γιατί όλες ήταν αξιοπρεπείς, με πολύ αξιόλογους συναδέλφους! Θα μπορούσα να είχα κάνει 70 ταινίες, αντί για 20 που έκανα. Όμως έκανα αυτές που θεωρούσα σωστές!

Από όλους του συνεργάτες με τους οποίους παίξατε και έχουν φύγει από τη ζωή ποιος σας λείπει περισσότερο;

Στο θέατρο έχω παίξει με όλα τα ιερά τέρατα. Από τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ως τον Κώστα Βουτσά, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τη Μάρω Κοντού και τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Ήμουν τυχερή που τους πρόλαβα στις δόξες τους, όταν το κοινό έκανε ουρές για να μας δει. Μου λείπουν όλοι και νομίζω λείπουν και από το κοινό. Δυστυχώς όλοι αυτοί είναι αναντικατάστατοι. Σήμερα λυπάμαι, όλα είναι ένα fast food!

Σας έβαλαν τρικλοποδιές;

Αλίμονο. Αν και το επάγγελμά μας είναι δουλειά συνόλου, αποδεικνύεται ότι δεν είναι για όλους έτσι. Δυστυχώς!