«Με παρενόχλησαν στα 17 μέσα σε ένα...» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μάριου Αθανασίου

Το αποκάλυψε για πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Με παρενόχλησαν στα 17 μέσα σε ένα...» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μάριου Αθανασίου

Ο Μάριος Αθανασίου, το πρωί της Πέμπτης 20/10 ήταν καλεσμένος στο Πρωινό και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η πρόληψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα παιδιά, ενώ μάλιστα προχώρησε και σε μία δική του αποκάλυψη.

Η εξομολόγηση του Μάριου Αθανασίου στο Πρωινό

«Υπήρχαν κατά καιρούς αρκετά τέτοια περιστατικά στην ελληνική κοινωνία… Η αναφορά μου όμως, ήταν τα κυκλώματα και όχι στα μεμονωμένα περιστατικά. Στα μεμονωμένα περιστατικά ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι. Δεν αλλάζει η ζωή μας τώρα, από αυτό το περιστατικό, από πριν έπρεπε να έχουμε το νου μας. Τα κυκλώματα λειτουργούν και με αυτούς που δίνουν λεφτά και με αυτούς που βγάζουν και αυτό το πράγμα όλο και περισσότερο ανοίγει και όσο πιο πολύ ανοίγει τόσο πιο πολύ συγκαλύπτεται. Αυτό γίνεται.

Προσπαθώ να φιλτράρω λίγο τις πληροφορίες για να μην έρχονται με τον όγκο που τα μεταδίδει η τηλεόραση… Είμαι ένα βήμα πίσω γιατί η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό. Εγώ απομυθοποιώ με έναν τρόπο την πράξη για να μην φοβάται και κλειστεί στον εαυτό για όλη του τη ζωή. Εγώ λοιπόν, μίλησα στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι έχει συμβεί και σε εμένα. Μου έχει συμβεί με έναν πολύ μικρό τρόπο να με παρενοχλήσουν στα 17 σε ένα ταξί. Όταν το μετέφερα στο παιδί του εξήγησα όλα τα συναισθήματά μου για να καταλάβει ότι αν συμβαίνει κάτι πρέπει να το πει» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που πρόσφατα εξερράγη λόγω του Αλέξη Κούγια.

Η αποκάλυψη για τις καταγγελίες στο χώρο του

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη στο Secret και την Μαριάνθη Κουνιά και δήλωσε πως θεωρεί μεγάλη νίκη όσα έχουν καταφέρει οι καλλιτέχνες τον τελευταίο χρόνο -όσον αφορά το κίνημα #metoo, που ξεκίνησε πέρυσι.

«Ενωθήκαμε, γίναμε μια γροθιά. Υπάρχει μια ικανοποίηση για το πώς έχουμε αντιδράσει οι περισσότεροι στο σύνολό μας. Η διάθεση συσπείρωσης και υπεράσπισης των θυμάτων που έδειξε ο χώρος μας νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Στη συνέχεια, ο Μάριος Αθανασίου αποκαλύπτει: «Εγώ έχω αίσθηση κάποιων ανάλογων κακών περιστατικών, αλλά όχι τόσο έντονων όσο αυτά που έχουν καταγγελθεί. Στη μία από τις τέσσερις καταγγελίες είχα και προσωπική επαφή. Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές το διαχειριζόμουν.

Και σε μία-δύο περιπτώσεις, τώρα που το βλέπω πιο ψύχραιμα, έχω μετανιώσει που δεν αντέδρασα πιο έντονα τότε που συνέβαινε. Είχα την αίσθηση ότι κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από τον χώρο μας. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εξαιρετικού επιπέδου και υπέροχοι δάσκαλοι», αποκάλυψε ο ηθοποιός - ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια.

Μάριος Αθανασίου