«Είπα μέσα μου πως μάλλον έχω άλλες τέσσερις ώρες να ζήσω» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Έρρικας Πρεζεράκου

Η αναφορά στα σκληρά γεγονότα που βίωσε τα τελευταία δυο χρόνια στην ζωή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Είπα μέσα μου πως μάλλον έχω άλλες τέσσερις ώρες να ζήσω» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Έρρικας Πρεζεράκου

Καλεσμένη στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 21/10 η Έρρικα Πρεζεράκου και μίλησε για τα σκληρά γεγονότα που βίωσε τα τελευταία δυο χρόνια στην ζωή της, όπως για παράδειγμα το ατύχημα ακρωτηριασμού του χεριού της.

Οι δηλώσεις της Έρρικας Πρεζεράκου

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συμβει πέντε γεγονότα τα οποία όμως δεν μπορώ να τα αναφέρω. Πολύ σημαντικά. Μετά τον Μάιο αισθάνθηκα ότι λίγο μου επιτρέπω να δω όλες τις πλευρές, όλα τα κομμάτια και πως είναι τα πράγματα. Κυρίως να βρω την καταννόηση γιατί μπορεί να έχω φέρει στη ζωή μου καταστάσεις και πράγματα. Όποια συνθήκη και αν έρθει πρέπει να βρεις τι έχει να σε διδάξει.

Όπως με το χέρι μου, την ώρα που έγινε το ατύχημα, είπα μέσα μου πως μάλλον έχω άλλες τέσσερις ώρες να ζήσω γιατί έχω μεγαλώσει με σκάφη και ξέρω πως είναι όλο αυτό με την προπέλα. Από την άλλη μπήκε μέσα μου ένα κομμάτι για να βρει πως μπορεί να επιβιώσει. Καμιά φορά συμβαίνουν τόσο μεγάλα σοκ που λες ώπα και κάνεις επαναπροσδιορισμό για όλα όσα έχεις σκεφτεί. Ξαφνικά επαναπροσδιορίζεις όλη τη ζωή μέσα από σοκ και όχι από καλά γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Έρρικα Πρεζεράκου.

Τι είχε πει πριν λίγο καιρό για τον χαμό της ανιψιάς της

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (29/4) η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το χέρι της και στο θάνατο της αγαπημένης της ανιψιάς (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί.

Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου.

Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες.

Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημά της.

Για τον θάνατο της ανιψιάς της, είπε: «Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα αυτή η διαδικασία. Το πρώτο που με δίδαξε είναι πόση πολλή ανθρωπιά υπάρχει, γιατί είχαμε πάρα πολύ στήριξη για να γίνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το παιδί.

Το πόσο δύσκολο είναι για την αδερφή μου και τον άντρα της όλη αυτή η διαδικασία. Με δίδαξε ότι πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι ενώ δεν είμαστε. Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο. Μέσα μου έφτασα στο σημείο να πω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού».