«Καταλαβαίνω τη δουλειά των δημοσιογράφων αλλά...» - Η απάντηση της Κατερίνας Παναγοπούλου στα δημοσιεύματα για τον Ντέμη Νικολαϊδη

«Δε μου αρέσει όταν προσπαθεί κάποιος να εισβάλλει στην προσωπική σου ζωή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Καταλαβαίνω τη δουλειά των δημοσιογράφων αλλά...» -  Η απάντηση της Κατερίνας Παναγοπούλου στα δημοσιεύματα για τον Ντέμη Νικολαϊδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε καλεσμένη η Kατερίνα Παναγοπούλου το πρωί του Σαββάτου 22/10 και μέσα σε όλα ρωτήθηκε και για το πως αντιμετωπίζει δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή, με αφορμή μερικές φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει και την ήθελαν σε σχέση με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Η απάντηση της Κατερίνας Παναγοπούλου για την προσωπική της ζωή

«Δε θα τοποθετηθώ ποτέ δημόσια για δημοσίευμα που αφορά την προσωπική μου ζωή. Εντάξει, έγραψε κάτι κάποιος, είναι η άποψή του. Δε μου αρέσει όταν προσπαθεί κάποιος να εισβάλλει στην προσωπική σου ζωή. Θέλω να είναι προσωπική. Δε μου αρέσει να τη μοιράζομαι δημόσια.

Καταλαβαίνω και τη δουλειά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ. Αυτό που με έχει προβληματίσει και δεν καταλαβαίνω είναι το να είσαι κάπου και να σηκώσει κάποιος το κινητό του να σε βγάλει μια φωτογραφία. Και οκ να σε βγάλει και να τη δείξει σε έναν φίλο του αλλά το να πάει να την πουλήσει σε ένα περιοδικό με ξεπερνάει.

Θα προσέξω το που θα πάω και πως θα κινηθώ για να μην έχω τέτοια. Αν πάω στην Ψαρρού στη Μύκονο και πω ότι με πειράζει εντάξει, θα είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Θα προσέξω και το πως θα συμπεριφερθώ δημόσια και το πόσο διαχυτική θα είμαι. Δε το ελέγχεις πάντα γιατί άνθρωπος είσαι αλλά θα αυτοπεριοριστώ», είπε η παρουσιάστρια.

Τι είχε πει για τα δημοσιεύματα για τον Ντέμη Νικολαϊδη

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μετά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να είναι σε σχέση με τον Ντέμη Νικολαϊδη, παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town. Η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων του MEGA, μίλησε για την προσωπική της ζωή, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, καθώς θέλει να απασχολεί μόνο με τη δουλειά της.

Επίσης, μίλησε για την αξία της ως δημοσιογράφος, για την έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας αλλά και για την εξωτερική της εμφάνιση.

Σε ενοχλεί να εισβάλλει η δημοσιότητα στην προσωπική σου ζωή;

Δεν θεωρώ ότι η προσωπική ζωή της παρουσιάστριας ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων πρέπει να απασχολεί τη δημοσιότητα. Και είμαι απόλυτη σε αυτό. Η επικαιρότητα είναι συχνά τόσο δυσάρεστη ή βαριά, που δεν έχει θέση η δημόσια διαφήμιση προσωπικής ευτυχίας. Άσε που έχω διαπιστώσει πως όταν κάποιος διαφημίζει την προσωπική του ευτυχία, συνήθως κάτι κρύβεται από πίσω.

Γενικότερα όμως, ανέκαθεν ήμουν αντίθετη στο να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Οι πολίτες περιμένουν από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να ενημερωθούν για θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια ή η πολιτική κατάσταση και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να μάθουν πτυχές της προσωπικής της ζωής ή να την ακούν να μιλάει για τις σχέσεις της. Επιπροσθέτως, ως δημοσιογράφος γνωρίζω καλά πως αν μπεις στο παιχνίδι αυτού του είδους της δημοσιότητας, μετά δεν έχει τέλος.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να νιώσει ανασφάλεια από την κριτική που φέρνει η έκθεση;

Όχι τόσο από την κριτική που φέρνει η έκθεση όσο από την έκθεση αυτή καθαυτή, που μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ ότι μπορεί να γίνει πολύ πιεστική. Πράγματι, κάποιες φορές η ζωή σου γίνεται διάφανη και γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι προσεκτική και αυστηρή στο τι θα κάνω δημόσια και στην εικόνα που θα βγει. Δεν τα καταφέρνω πάντα διότι πολλές φορές δεν περνάει από τον έλεγχό μου επειδή ως άνθρωπος είμαι λίγο ροκ και πολύ αυθόρμητη, αλλά προσπαθώ.

Έχω στο μυαλό μου πως ό,τι κάνω αντανακλάται σε ένα δελτίο ειδήσεων και συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται «τώρα αυτό που συμβαίνει συμβαδίζει με την εικόνα που θέλω να έχω στο δελτίο;». Και βέβαια προφανώς υπάρχουν στιγμές που με έχει πιέσει το να υπάρχουν συζητήσεις για εμένα ή την προσωπική μου ζωή. Όμως, ως προς το εμφανισιακό που αναφέρατε, δεν καταπιέζομαι καθόλου. Κυκλοφορώ τελείως χύμα και όπως νιώθω κάθε στιγμή.