«Όπως θα το ήθελε και ο Αλέξανδρος...» - Ρίγη συγκίνησης με τα λόγια της συζύγου του Νικολαΐδη μετά τον θάνατό του

Ανατρίχιασαν όλοι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Instagram/ @doratsambazi
Instagram/ @doratsambazi

Το Navarino Challenge έκλεισε 10 χρόνια το Σάββατο 22/10 και με αφορμή τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος θα γιόρταζε και τα γενέθλιά του πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ την σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του), το Costa Navarino πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα για την ζωή του.

Εκεί, λοιπόν παρευρέθηκε και η Δώρα Τσαμπάζη, η γυναίκα της ζωής του, η οποία συγκίνησε ολόκληρη την αίθουσα με τα λόγια της. Για τον Ολυμπιονίκη μίλησε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ανατριχιάζοντας το κοινό με τις δηλώσεις του.

Ρίγη συγκίνησης με τα λόγια της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Η φιλία και η αγάπη όλων σας είναι διαχρονική, όπως και οι αξίες που πρέσβευε ο Αλέξανδρος. Θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσω μέσα την αγάπη και την στήριξή που μας δείξατε όλον αυτόν τον καιρό. Θα τη φυλάξω για του χρόνου, που θα είμαστε ξανά εδώ με τα παιδάκια μας και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, όπως θα το ήθελε και ο Αλέξανδρος», έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που ακόμα και μετά θάνατον, αφιέρωσε τα μετάλλιά του για να σώσει ένα παιδί, να χαμογελάσει ένα παιδί, να γνωρίσει ένα παιδί τον αθηλτισμό. Αλέξανδρε καλό σου ταξίδι και θα προσπαθήσουμε να παρακινήσουμε κάθε παιδί και γονιό να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης Παναγιώτης Γιαννάκης

Ρίγη συγκίνησης από την οικογένεια του - Που θα δώσουν μέρος των εσόδων από την δημοπρασία

Συγκίνηση προκαλεί η ανακοίνωση της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαϊδη λίγες ώρες μετά την κηδεία του. Πήραν την απόφαση εκτός των μεταλλίων να δοθούν σε δημοπρασία και οι δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο.

Μάλιστα, μέρος των εσόδων θα δοθούν στους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Κρήτη, που όπως έγινε γνωστό δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περιουσίες καταστράφηκαν.

«Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ.»

Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας, μας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.

Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου».

Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να...

Posted by Alexandros Nikolaidis on Sunday, October 16, 2022