«Επειδή εγώ δεν έχω...» - Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα για το επεισόδιο με τον Σταμάτη Φασουλή

Σε εκδήλωση του Εθνικού Θεάτρου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Επειδή εγώ δεν έχω...» - Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα για το επεισόδιο με τον Σταμάτη Φασουλή

Στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ρωτήθηκε για ένα άγνωστο επεισόδιο που είχε με τον Σταμάτη Φασουλή σε εκδήλωση του Εθνικού Θεάτρου, ενώ πρόσφατα ρωτήθηκε και για την φωτογραφία που κυκλοφορεί με τον ίδιο και τον 53χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα για το επεισόδιο με τον Σταμάτη Φασουλή σε εκδήλωση του Εθνικού Θεάτρου με αφορμή τη δίκη Φιλιππίδη

Αρχικά, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΕΗ: «Ισχύει ότι σε μια εκδήλωση στο Εθνικό Θέατρο ο κύριος Φασουλής σας έκανε προσωπική επίθεση, λέγοντας ότι δεν έχετε χειριστεί καθόλου καλά το θέμα του metoo, ότι το παίζετε ήρωας του metoo και δεν έχετε χειριστεί καλά την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη; Έχετε κινηθεί νομικά;»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε: «Δεν έχει γίνει ακριβώς έτσι, αλλά επειδή εγώ δεν έχω δημοσιοποιήσει το θέμα αυτό, δε θέλω καθόλου να μιλήσω για αυτό. Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία… Δεν έχω κινηθεί νομικά, έχω κινηθεί με τη διαδικασία που προβλέπει το Εθνικό Θέατρο».

Η αναφορά του στη δίκη Φιλιππίδη

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, το πρωί της Πέμπτης 29/09. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη δίκη του Φιλιππίδη και σε όλα όσα κατέθεσε.

«Όταν αρχίσει κάποιος να ρωτάει για την σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα θα πρέπει να πεις όλα όσα γνωρίζεις. Εάν δεν τα πεις, τότε λες ψέματα. Γιατί αλλιώς, κανείς μάρτυρας δεν χρειάζεται να πάει στο δικαστήριο, ήταν κανείς μπροστά στους βιασμούς; Όχι. Εμείς, λοιπόν, ως μάρτυρες ξέρουμε ότι θα μας ρωτήσουν ό,τι γνωρίζουμε για έναν χαρακτήρα.

Όταν λοιπόν εσύ γνωρίζεις για έναν χαρακτήρα και πεις δεν γνωρίζω, λες ψέματα. Θα πρέπει να πεις την αλήθεια. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που σε όλη μου τη ζωή έχω ως μεγάλη αξία την αλήθεια, άρα βάζω πάνω από την φιλία την αλήθεια… Δεν με πειράζει κανείς να πει ό,τι θέλει. Εγώ έχω καθαρή τη συνείδησή μου», είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.