Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά...» - Ένταση στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ με Σία Κοσιώνη και Αλέξη Τσίπρα

«Θα θυμώσω κυρία Κοσιώνη»

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά...» - Ένταση στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ με Σία Κοσιώνη και Αλέξη Τσίπρα
News 26.10.2022 11:32
Από Ελένη Ζουγανέλη

Γεμάτη εντάσεις ήταν η τηλεοπτική συνάντηση της Σίας Κοσιώνη με τον Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης 25/10. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου και δεν δίστασε να το δείξε στον αέρα.

Τι συνέβη με Κοσιώνη - Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

«Θα θυμώσω, κυρία Κοσιώνη, και ελπίζω αυτή τη φορά να μη σας εκνευρίσω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει την απάντηση από την ατάραχη Σία Κοσιώνη: «Δεν θυμώνω, ούτε έχω σκοπό να σας εκνευρίσω, κύριε πρόεδρε. Μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση είναι αυτή που σας κάνω...».

Η ένταση ανέβηκε λίγο περισσότερο όταν η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ είπε πως «οι Έλληνες περιμένουμε από τα κόμματα να είναι συντεταγμένα απέναντι στην Τουρκία».

«Γιατί το λέτε αυτό, κυρία Κοσιώνη;», απάντησε εμφανώς ενοχλημένος ο Αλ. Τσίπρας. «Δεν είναι συντεταγμένες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας;»

Όταν η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση για λάθος στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Επιτρέψτε μου όμως, γιατί θα θυμώσω και ελπίζω αυτή τη φορά να μην σας εκνευρίσω, αλλά να πω τη γνώμη μου. Την άλλη φορά εκνευριστήκατε. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που ασκούμε κριτική για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης να βρισκόμαστε ενώπιον της κατηγορίας ότι είμαστε τουρκόφιλοι».

Να σημειωθεί πως η Σία Κοσιώνη έχει δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις, ακόμη και από τους Ράδιο Αρβύλα, λόγω του συζύγου της Κώστα Μπακογιάννη που είναι στην ΝΔ, λέγοντας πως δεν κάνει ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Η απάντηση της Κοσιώνη για τα όσα έχουν ειπωθεί για την ίδια

«Όταν κάποιοι προχωρούν σε μια αμφισβήτηση της επαγγελματικής μου ταυτότητας, δεν είναι μια γενική αντίληψη. Δεν είναι μια γενικώς διαμορφωμένη αντίληψη. Υπάρχουν κάποιοι που πράγματι το κάνουν. Με ενοχλεί; Με ενοχλεί. Με επηρεάζει; Δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν που αυτές πλέον οι κριτικές από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο αυτί μου βγαίνουν.

Όταν θέλω να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση. ασκώ κριτική στην κυβέρνηση. Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική στην κυβέρνηση και γενικώς δεν με εμποδίζει τίποτα και κανείς να ασκήσω κριτική σε όποιον θέλω κάθε φορά. Σε όποιον πρέπει να του ασκηθεί κριτική κάθε φορά. Ακριβώς επειδή αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να βγω και να το δηλώσω, αλλά προκύπτει από τη δουλειά μου καθημερινά και αποδεικνύεται, δεν νιώθω ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με οποιοδήποτε άλλον τρόπο.

Δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι η Σία επηρεάζεται από τον σύζυγο της και από τον θείο του συζύγου της, είναι λίγο τι να πω… Πάντοτε διεκδίκησα, συνεχίζω να διεκδικώ και δεν θα σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυτονομία της υπάρξεως μου και της άποψης μου. Την αυθυπαρξία της άποψης μου. Είμαι η Σία Κοσιώνη και έχω τη δική μου άποψη. Δεν χρειάζεται να δανειστώ ούτε την άποψη του άνδρα μου, ούτε την άποψη του συγγενικού περιβάλλοντος του άνδρα μου ούτε κανενός.

Νιώθω τόσο ασφαλής και τόσο στέρεα μέσα μου και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο προσβλητικό, όχι μόνο προς εμένα αλλά προς οποιαδήποτε γυναίκα να της αμφισβητείται η ακεραιότητα της δικής της άποψης και προσέγγισης στα πράγματα», κατέληξε η δημοσιογράφος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Με την Σία δεν...» - Οι σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την Κοσιώνη σήμερα

«Πρέπει να είσαι ηλίθια πεθερά για να...» - Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη για την Σία Κοσιώνη

Share