«Βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου» - Η αιχμηρή αναφορά του Φώτη Σεργουλόπουλου στον Βασίλη Τσιάρτα

«Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου» - Η αιχμηρή αναφορά του Φώτη Σεργουλόπουλου στον Βασίλη Τσιάρτα

Σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, λόγω μιας τρανσφοβικής ανάρτησης που είχε κάνει το 2017 στα social media. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε μηνυθεί από την πρόεδρο του Σωματείου Διεμφυλικών και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δείτε εδώ την ανάρτηση που είχε κάνει).

Φυσικά, το θέμα συζητήθηκε σε μερικές εκπομπές και ανάμεσα σε αυτές ήταν και το «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο να τοποθετείται προσωπικά.

Το σχόλιο του Φώτη Σεργουλόπουλου για τον Βασίλη Τσιάρτα

«Με ξεπερνάει ότι θέλουν να έχουν παιδιά και να το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν.

Θέλω να πω στον κ. Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, όπου θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ κι όπου βρεθώ γιατί το αγαπάω και έχω το δικαίωμα αυτό και αν μου την πει μπορώ κι εγώ να καταφύγω στη Δικαιοσύνη. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

«Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα...»

Την Πέμπτη 13/10 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή η ανοιχτή συζήτηση με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και για πέμπτη χρονιά βρέθηκαν άνθρωποι με αληθινές ιστορίες ώστε να μιλήσουν για την αποδοχή και την αγάπη ενάντια στο στίγμα και στην προκατάληψη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος μίλησε την απόφασή του να δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφό του, ενώ πριν λίγο καιρό είχε αποκαλύψει και όλα όσα είχε ακούσει για όταν γεννήθηκε το παιδί του.

«Βρισκόμουν σε μια οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, μεγάλωσε με πολλή αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και όταν μεγάλωσα ένιωσα την ανάγκη να κάνω και εγώ τη δική μου οικογένεια. Κάποια στιγμή είπα στον σύντροφό μου “θέλω να κάνουμε ένα παιδί και εκείνος αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό”

Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου κάποια στιγμή να με ρωτήσει “μπαμπά εσείς πώς με κάνατε” και του απάντησε με αγάπη μωρό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.