«Ένιωσα πάλι την ανάγκη να...» - Η εξομολόγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για την ψυχοθεραπεία

«Αφού έχουμε αυτό το όπλο στα χέρια μας, οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ένιωσα πάλι την ανάγκη να...» - Η εξομολόγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για την ψυχοθεραπεία

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό μας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/11 η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τους γιους της, για την ψυχοθεραπεία αλλά και την τηλεοπτική συνάντησή της με τον Απόστολο Γκλέτσο στα Νούμερα, 25 χρόνια μετά τους Ψίθυρους Καρδιάς.

Οι δηλώσεις της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

«Έχουμε ξανασυναντηθεί κοινωνικά, δεν έχουμε κρατήσει ιδιαίτερη επαφή, αλλά σε πλατό τηλεοπτικά δεν έχουμε βρεθεί και ήταν ωραία. Ήταν πολύ συγκινητικό, εγώ συγκινήθηκα. Ήταν σαν να περάσαμε σε μία αστραπιαία χρονομηχανή και να μεταφερθήκαμε 25 χρόνια πριν.

Ο Απόστολος ήταν υπέροχος, όπως πάντα. Είναι πολύ γλυκός ο Αποστόλης, όσο κι αν βγάζει μια άλλη πλευρά προς τα έξω».

Σχετικά με το αν είχε δει καθόλου ερωτικά τον Απόστολο Γκλέτσο την περίοδο που πρωταγωνιστούσαν στους Ψίθυρους Καρδιάς: «Δεν πρόλαβα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί ήμουν τόσο αγχωμένη στην αρχή που δεν έβλεπα ποιος Γκλέτσος… και μετά ήταν πια τόσο ωραία η σχέση μας που δεν περάσαμε σε αυτό το στάδιο.

Είχα κάνει ψυχοθεραπεία παλαιότερα και έχω κάνει και τώρα. Είναι κάτι που το το θεωρώ απαραίτητο και για εμένα, αλλά και γενικότερα. Αφού έχουμε αυτό το όπλο στα χέρια μας, οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος και τώρα που πέρασαν τα χρόνια ένιωσα πάλι την ανάγκη και συνεχίσω να το δουλεύω.

Οι γιοι μου είναι 13 και 14. Οι χαρακτήρες τους διαμορφώνονται ακόμα, τώρα είναι πάνω στην εφηβεία, δεν μπορείς να έχει την απόλυτη αίσθηση. Νομίζω ότι είναι αρκετά υπεύθυνοι και οι δύο, τους έχω εμπιστοσύνη. Στο σπίτι υπάρχουν όρια και δεν τα βάζω μόνο εγώ. Τα παιδιά τα σπάνε κάποια στιγμή και νομίζω αυτή είναι και η δουλειά τους.

Στην εφηβεία βλέπεις την αλλαγή στα παιδιά, την χαίρομαι κιόλας, όσο και αν μας δυσκολεύει. Η δική μου εφηβεία ήταν πολύ έντονη και μέχρι και τα 21 ήταν πολύ έντονη», κατέληξε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Τι αποκάλυψε για το επαγγελματικό της μέλλον

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους εντοπίστηκε από τον τηλεοπτικό φακό του Happy Day την Δευτέρα 9/5 και απάντησε σύντομα σε λίγες ερωτήσεις. Μία από αυτές αφορούσε το αν θα συνεργαζόταν με τον πρώην σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη, αλλά και αν θα την δούμε ως σκηνοθέτη σε κάποιο έργο, είτε θεατρικό είτε στην τηλεόραση.

Η ηθοποιός, λοιπόν, που δίνει την δική της μάχη ενάντια στον Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε πως η σκηνοθεσία είναι κάτι που απολαμβάνει πολύ αυτό το διάστημα της ζωής της και θα ήθελε να μπορέσει να το συνεχίσει στο μέλλον, ωστόσο για την σκηνοθεσία στην τηλεόραση δεν αισθάνεται έτοιμη ακόμα.

Όσον αφορά την συνεργασία της με τον Φάνη Μουρατίδη σε κάποια εκπομπή, τόνισε πως δεν θα το έκανε, ούτε μόνη της, ούτε μαζί του, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι η δουλειά τους και δεν θα τους ταίριαζε. Παρόλα αυτά, έχουν άριστες σχέσεις και μπορούν να συζητήσουν άνετα οτιδήποτε προκύψει.

«Η σκηνοθεσία είναι κάτι που μου αρέσει προς το παρόν, θα το συνεχίσω όσο μπορώ. Δεν θα σκηνοθετήσω στην τηλεόραση προς το παρόν. Δεν με φοβίζει, αλλά προς το παρόν δεν θα το ήθελα. Στον κινηματογράφο μπορεί, στην τηλεόραση, όχι», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα έκανα εκπομπή με τον σύζυγό μου. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Εκπομπή δύσκολα θα έκανα. Αγωνία δεν έχω για το πώς θα κρίνει την παράσταση, με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του. Τα συζητάμε όλα. Είμαστε πολύ ένα για να νιώθεις αγωνία για τη γνώμη του άλλου. Είναι δίκαιος, όχι αυστηρός».