«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ακόμη και αν αθωωνόταν» - Αφοπλιστική η Μαριάννα Τουμασάτου

«Κανένα πλάσμα δεν πρέπει να κακοποιείται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ακόμη και αν αθωωνόταν» - Αφοπλιστική η Μαριάννα Τουμασάτου

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/11 η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δίκη Φιλιππίδη αλλά και στην δικαστική διαμάχη Ζέτας Δούκα και Γιώργου Κιμούλη.

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου

«Δεν μπορώ να έχω άποψη για το που και τι μπορεί να έχει δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Εγώ έχω ταχθεί εδώ και πολλά χρόνια υπέρ των ανθρώπων που έχουν υποστεί οποιαδήποτε κακοποίηση και παραμένω σε αυτή τη θέση. Τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αυτό ξέρω εγώ. Όταν υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία λένε κάτι, δεν θεωρώ ότι έχουν αποφασίσει απλά και μόνο να κατηγορήσουν το όνομα και την εικόνα ενός ηθοποιού, ενός οποιουδήποτε ανθρώπου. Από εκεί κι έπειτα, τα υπόλοιπα θα κριθούν στην ώρα τους.

Δεν θεωρώ ότι η Ζέτα έχει πει ψέματα, αν με ρωτάτε, αλλά δεν ήμουν παρούσα για να μπορώ να το δηλώσω. Έχω μιλήσει με τη Ζέτα κατ’ επανάληψη. Είναι ένα πλάσμα που κοινωνικά είναι πολύ ηχηρό, είναι πολύ δυναμικό πλάσμα και συζητάω μαζί της για πάρα πολλά πράγματα. Αυτό το πράγμα το έχουμε συζητήσει…

Δε θα έπαιζα ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί δεν πιστεύω ότι αν αθωωθεί θα πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση. Η ψυχολογία των κοριτσιών που έχουν κάνει τις καταγγελίες είναι πολύ δύσκολη όπως οποιουδήποτε ανθρώπου που έχει υποστεί κάτι τόσο σκληρό και σοβαρό και όταν πρέπει να το αναμασήσει και να σε φέρουν σε δύσκολη θέση… Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά είναι δυνατές και τα καταφέρνουν.

Δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν άνθρωπο όταν έχει βιώσει κάτι τόσο δυσάρεστο να τον αμφισβητούν, να αμφισβητούν την αλήθεια τους που προσωπικά πιστεύω πως είναι έτσι κι αλλιώς αλήθεια. Τα πράγματα που συμβαίνουν δε μπορείς να κάνεις ότι δεν έχουν συμβεί και όταν βρίσκεις τη δύναμη προσπαθείς να προστατεύσεις κι άλλους ανθρώπους. Αυτό κάνανε αυτά τα κορίτσια, σε αυτό εμμένουν και σε αυτό θα συνεχίσουν.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες κοπέλες στο ελληνικό θέατρο που έχουν βιώσει αντίστοιχα πράγματα. Όταν νιώσουν έτοιμες θα μιλήσουν, αν ποτέ νιώσουν. Δε μπορείς να ζητάς από έναν άνθρωπο να είναι έτοιμος να μιλήσει για κάτι τόσο δύσκολο…Ακόμη δεν έχει αλλάξει κάτι… Προσπαθούμε να συνηθίσουμε την ιδέα χάνοντας την ουσία. Η ουσία είναι “όχι βία σε κανέναν άνθρωπο” κανένα πλάσμα δεν πρέπει να κακοποιείται», είπε η ηθοποιός.

Τα σχόλιά της για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Στην εκπομπή «Alpha τώρα» μίλησε τηλεφωνικά το πρωί της Παρασκευής 15/7 η Μαριάννα Τουμασάτου, με την ηθοποιός μεταξύ άλλων να μιλά για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Βεβαίως και αυτά που έγιναν δεν είναι παράτυπα. Αν ήταν παράτυπα, θα μιλούσαμε τώρα για ένα πραξικόπημα, για μια χούντα, δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζεύτηκαν τόσοι άνθρωποι και στα social και γενικώς όλοι φωνάζουν και λένε ότι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί, που έχει αποδεδειγμένα πράξει βιασμούς απέναντι μάλιστα σε ανήλικα, ότι μπορεί να πάει σπίτι του να πιει καφέ και να δει τους φίλους τους.

Δηλαδή να έχει τα δικαιώματα που έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει βιάσει, δεν έχει κακοποιήσει. Άκουσα το νομικό σας, ο οποίος ήταν πολύ σαφής και είπε ότι αυτό είναι το δόκιμο. Το δόκιμο όμως, δεν είναι να κλαίνε παιδιά βιασμένα, παιδιά ταλαιπωρημένα, παιδιά που δεν θα ξαναγυρίσουν στην παιδικότητά τους. Ένα από τα δεδομένα στο να αφεθεί ελεύθερος ήταν το ότι είναι γνωστός βιαστής. Δηλαδή, τον γνωστό βιαστή τον αφήνουν έξω και θα μαζέψουν μόνο τον άγνωστο;

Οι μάρτυρες ήταν πολλοί και είπαν ότι είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Είναι κάτι το οποίο είναι απειλητικό και γι’ αυτό το λόγο είχε προφυλακιστεί για να μην επαναλάβει τις άσχημες πράξεις του. Από τη στιγμή που επιβεβαιώσαμε ότι τις άσχημες πράξεις τις έχει κάνει, λέμε δεν πειράζει.

Αφού μπορεί να σε ξέρει το 70% των Ελλήνων, είσαι οκ. Το 30% των ανθρώπων που δεν παρακολουθούν τηλεόραση και δεν τον ξέρουν και βρεθούν στα χέρια του; Τι θα γίνει; Ποιος από αυτούς που ψήφισαν να βγει έξω θα πάρει την ευθύνη για τις επόμενες ψυχές; Δεν είναι προσωπικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι με οποιονδήποτε άνθρωπο κακοποιεί παιδιά και ενήλικες», κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.