«Με παίρνει τηλέφωνο και...» - Πως ξεκίνησε η συνεργασία της Μαρίας Κορινθίου με το Πρωινό του ΑΝΤ1

«Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι ίσως να μην «κολλάνε», να μην επικοινωνούν»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με παίρνει τηλέφωνο και...» - Πως ξεκίνησε η συνεργασία της Μαρίας Κορινθίου με το Πρωινό του ΑΝΤ1

Καλεσμένη στην εκπομπή After Dark στο Open, βρέθηκε η Μαρία Κορινθίου όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την συνεργασία της με τον Γιώργο Λιάγκα στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Η ηθοποιός πήρε την θέση της Δούκισσας Νομικού μετά την αποχώρηση της (δείτε εδώ τους λόγους).

Παρόλα αυτά, δεν έχει τον ίδιο ρόλο που είχε το ξανθό μοντέλο, μιας και η συνεργασία της με την εκπομπή είναι μονάχα για τα γυναικεία θέματα και όχι για τον σχολιασμό.

Πως έγινε η συνεργασία της Κορινθίου με το Πρωινό του ΑΝΤ1

«Η πρόταση ήρθε στη ζωή μου πολύ αναπάντεχα. Πήγα καλεσμένη -τώρα που το σκέφτομαι ήταν όλο προμελετημένο από πριν- και μετά από μία ώρα με παίρνει τηλέφωνο η Αγλαΐα Λάτσιου και μου έκανε την πρόταση. Είχε φύγει η Δούκισσα. Δεν είπα κατευθείαν ναι. Το ραντεβού με την Αγλαΐα έγινε Πέμπτη, το δουλεύαμε και το συζητάγαμε μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο για να βγω Δευτέρα».

Στην ερώτηση αν φοβήθηκε τη σύγκριση με τη Δούκισσα Νομικού και τη συνεργασία με τον Γιώργο Λιάγκα είπε: «Όχι. Εγώ πάω πάντα με το ένστικτό μου και με μία καλή συνεννόηση. Το συζητήσαμε πάρα πολύ με την Αγλαΐα. Είμαι πάρα πολύ καλά με τον Γιώργο, επικοινωνώ μαζί του και αυτό πραγματικά βγαίνει. Η ενέργεια, τα βλέμματα, οι σχέσεις βγαίνουν. Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι ίσως να μην «κολλάνε», να μην επικοινωνούν».

Να σημειωθεί πως η συνέντευξη θα προβληθεί απόψε 13/11.

H αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο YOU

Η εμφάνισή της στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και δη στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα ήταν ομολογουμένως μια ευχάριστη έκπληξη και ίσως είναι και η πρώτη φορά που μια μελαχρινή παρουσιάστρια κλέβει την πρωτιά και τις εντυπώσεις (δείτε εδώ τι φόρεσε στην πρεμιέρα). Η Μαρία Κορινθίου, αμέσως μετά την αποχώρηση της Δούκισσας, γίνεται πλέον καθημερινή μας συνήθεια και δίνει την πρώτη της συνέντευξη στο YOU, περιγράφοντας με έναν απίστευτο τρόπο τις ριζικές αλλαγές στη ζωή της, τα σκοτάδια της που έγιναν φως, όλα όσα την πλήγωσαν, τον γάμο της με τον υπέροχο σύντροφό της Γιάννη Αϊβάζη, την σχέση με τη 14χρονη κόρη της Ισμήνη (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει) και τόσες αλήθειες που βρήκε μπροστά της και ξαναγεννήθηκε...

Έχει ομορφύνει ακόμα περισσότερο, έχει ηρεμήσει και έχει πετάξει από πάνω της τις τοξικές παρεμβάσεις από έναν χώρο που δεν της φέρθηκε τόσο τρυφερά... Η Μαρία Κορινθίου ξανασυστήνει τον νέο της εαυτό και εμείς υποκλινόμαστε στη δύναμη ψυχής και στην ομορφιά της, που γίνεται περνώντας τα χρόνια ολοένα και πιο... σκανδαλιστική!

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Μαρία Κορινθίου περιοδικό you

Επειδή στο παρελθόν έχεις δεχτεί αρκετές προτάσεις για να κάνεις Πρωινό –και όχι μόνο- είτε μόνη σου είτε με τον Γιάννη Αϊβάζη και αρνιόσουν, τι διαφορετικό είχε η πρόταση του ΑΝΤ1 που σε έκανε να αλλάξεις γνώμη;

Όταν μερικές εβδομάδες πριν πήγα καλεσμένη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ένιωσα ωραίο κλίμα, χημεία και μια μεγάλη αγκαλιά και δέχτηκα, γιατί τώρα πια θα έλεγα “ναι” σε μια τέτοια πρόταση μόνο εάν και εφόσον αισθανόμουν αγαπησιάρικα και ασφαλής μέσα σε μια ομάδα. Επομένως, ναι μεν έπαιξε σημαντικό ρόλο η ενέργεια του Γιώργου, αλλά και το ένστικτό μου, που εμπιστεύομαι απόλυτα. Γιατί και οι προτάσεις που είχα δεχτεί στο παρελθόν ήταν δελεαστικές -και ορισμένες πολύ- αλλά τότε είχα αποφασίσει να κάνω αυτό που λαχταρούσε περισσότερο η καρδούλα μου και είχα δώσει προτεραιότητα στην υποκριτική. Επίσης δεν ήθελα στο ξεκίνημά μου ο κόσμος να με ταυτίσει με την παρουσίαση αλλά με την υποκριτική, οπότε έδωσα βάρος στο θέατρο, που είναι ομολογουμένως ένας σκληρός χώρος.

Το ίδιο σκληρός, όμως, είναι και ο χώρος της τηλεόρασης. Εξάλλου εσύ είπες πρόσφατα ότι “στα πρωινά πέφτουν πολλά μαχαιρώματα”...

Ναι, δεν αρνούμαι ότι και αυτός ο χώρος της τηλεόρασης-παρουσίασης, και δη στα πρωινά, είναι πολύ σκληρός, εντελώς άλλος κόσμος από το θέατρο. Πέφτουν πολλά... μαχαιρώματα, υπάρχει πολλή μουρμούρα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολύ κουτσομπολιό πίσω από την πλάτη... Να πω ψέματα; (γέλια)

Δεν συνήθισες τα... μαχαιρώματα μετά από τόσα χρόνια;

Συνήθισα, αλλά με έναν άλλο τρόπο. Και παρότι είχα επιλέξει μέχρι πρότινος να είμαι ασφαλής μέσα στο σπίτι μου, δεν σταμάτησα στιγμή να παρατηρώ τι γίνεται και να δημιουργώ μια ασπίδα ενέργειας και φωτός γύρω μου, θέλοντας έτσι να προφυλάξω την ψυχική μου ηρεμία. Δεν είναι εύκολο αυτό για να το καταφέρεις, χρειάζεται δουλειά.

Στο παρελθόν πολλές φορές σε χτύπησαν ανελέητα και σε είδαμε να ξεσπάς δημόσια σε κλάματα και να μοιράζεσαι τη στενοχώρια σου...

Ακόμα κι όταν μοιραζόμουν δημόσια τη στενοχώρια μου και έλεγα το παράπονό μου, κάποιοι μου έκαναν επίθεση. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, και μεγαλώνοντας, άλλαξα, γιατί όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο σοφός. Απέκτησα πολλές εμπειρίες στη ζωή μου μέσα από τα χτυπήματα και όσο με χτυπούσαν τόσο εγώ πιο πολύ θωρακιζόμουν, κλεινόμουν στο καβούκι μου, μετατρέποντας αυτή την εσωστρέφειά μου πολλές φορές σε θυμό, απωθημένο, τοξικότητα. Βλέπω καμιά φορά τον εαυτό μου τότε που ήμουν πολύ επιθετική και συνάμα πολύ αμυντική, ακόμα και ο τρόπος που μιλούσα ήταν πιο “βαρύς”. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα ότι έπρεπε να χαλαρώσω και είπα στη Μαρία: “Ώπα ηρέμησε, αρκετά σε επηρέασαν όλα αυτά”...