Αιμιλία Υψηλάντη: Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της κόρης της

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αιμιλία Υψηλάντη: Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της κόρης της

Θλίψη σκορπίστηκε στον χώρο της υποκριτικής, καθώς μία πολύ αγαπημένη ηθοποιός, η Αιμιλία Υψηλάντη, έχασε την κόρη της την Κυριακή 13/11, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 55 ετών. Η Μαρίνα είναι το μοναδικό παιδί που είχε αποκτήσει με τον σύζυγό της, Άγγελο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1964.

Μέσα από το προφίλ που διατηρούσε, λοιπόν, η ίδια στο Facebook, η οικογένειά της κοινοποίησε την ημερομηνία, την ώρα και το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της μοναχοκόρης της Αιμιλίας Υψηλάντη

«Η κηδεία η επίσημη θα γίνει στην Ακράτα τη Δευτέρα στις 12:30. Μη επίσημα, θα μαζευτούμε τη Τετάρτη στις 19:00 στην ταβέρνα "Βυρίνης" στο Παγκράτι. Ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σας», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού πριν πεθάνει η κόρη της.

Μαρίνα Υψηλάντη πέθανε

Λίγα λόγια για τη ζωή της ηθοποιού

Η Αιμιλία Υψηλάντη γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1942 στον Πύργο Ηλείας και είναι ηθοποιός του κινηματογράφου του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1968, στο έργο Ο Λεωνίδας δεν Τρώει Λουλούδια. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, στην ταινία Ποιος Θανάσης; Με τον Βέγγο συμπρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες. Γενικότερα, οι εμφανίσεις της στον κινηματογράφο δεν ήταν πολλές, καθόσον μετρά 19 συμμετοχές. Επίσης συμμετείχε σε πολλές μεταγλωττισμένες παραγωγές της ΕΡΤ.

Το 1978, η Υψηλάντη έγινε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.

Ωστόσο, έχει ιδρύσει και μία καλλιτεχνική εταιρεία την «Αργώ», η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.