«Δεν σας αναγνωρίζω!» - "Σκοτωμός" στο πλατό της Ζήνας Κουτσελίνη με Σούρα και Κουσουλό

Η υπόθεση που προκάλεσε τεράστια ένταση στην εκπομπή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν σας αναγνωρίζω!» -

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/11 στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη με αφορμή την συνέντευξη του πατέρα των παιδιών από τα Πετράλωνα (δείτε εδώ τι έχει συμβεί), ο οποίος μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά του χειραγωγούνται από τον συγγραφέα που έκανε τις καταγγελίες ενώ ο την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος άφησε μερικά υπονοούμενα για «περίεργη» σχέση του λογοτέχνη με τον γιο του.

Πανικός στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη

Ο Πέτρος Κουσουλός λοιπόν από την μεριά του έκανε λόγο για μερικά κενά στην υπόθεση αλλά και για τερατώδεις ισχυρισμούς από τα παιδιά. Τότε, ο Δημήτρης Σούρας πήρε τον λόγο και του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω το μένος σας. Πρώτη φορά δεν σας αναγνωρίζω!», με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Σας ενοχλεί η έρευνα».

Τότε, η εν λόγω συζήτηση πήρε τεράστια έκταση, με την παρουσιάστρια να τους διακόπτει, τονίζοντας πως η εκπομπή δεν είναι δικαστήριο και πως στόχος είναι να ακουστούν οι μαρτυρίες των παιδιών.

«Θα ακούσεις και εσύ Πέτρο μου τον πρώτο σύμβουλο που τους είδε και διαπίστωσε τα προβλήματα πριν βγουν στο φως» είπε χαρακτηριστικά η Ζήνα Κουτσελίνη, με τον εκείνον να απαντά: «Στα μέζεά μου ο πατέρας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να δεχτώ καταθέσεις ότι είναι τρελές».

Η αναφορά της Ζήνας Κουτσελίνη στην υπόθεση στον Κολωνό

Έχει επικρατήσει μεγάλος ντόρος αναφορικά με το (19/10) περιστατικό στην εκπομπή, «Πρωινό» όπου είδαμε τον Γιώργο Λιάγκα να αποκαλύπτει on air πως είδε φωτογραφίες βιασμού της 12χρονης από το Κολωνό.

Έτσι, το συγκεκριμένο περιστατικό σχολιάστηκε εμμέσως και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με την Ζήνα Κουτσελίνη και τους συνεργάτες της. Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά αν όσοι είδαν live τις φωτογραφίες βιασμού διώκονται ποινικά.

-Σπύρος Δημητρίου: «Όσοι έχετε στα χέρια σας τη δικογραφία της 12χρονης και έχετε δει φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ότι κατέχει κάποιος αυτό το υλικό είναι ποινικό αδίκημα. Δεν εξαιρεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, παραμένει ποινικό αδίκημα».

-Ζήνα Κουτσελίνη: «Λέτε για τις φωτογραφίες που έγιναν αναφορές από συναδέλφους ότι τις έχουν δει; Αυτές τις φωτογραφίες είναι στη δικογραφία; Εμείς δεν τις έχουμε, και δεν τις έχουμε δει. Κάποια στιγμή ρώτησα τον Πέτρο αν τις έχει, γιατί συνάδελφοι είναι με το κινητό και λένε ότι έχουν τις φωτογραφίες.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε δημοσιογράφος έχει στα χέρια του όλο το δημοσιογραφικό υλικό, από πού είναι η πηγή του καθένα, αφορά στην ελευθερία του Τύπου και όχι μόνο», ενώ ρώτησε και τον Σπύρο Δημητρίου για το πώς έγινε η διαρροή της φωτογραφίας από τον βιασμό της ανήλικης».

-Σπύρος Δημητρίου: «Απαγορεύεται να κοιτάζει ο οποιοσδήποτε το υλικό παιδικής πορνογραφίας και να το κατέχει. Εκτός από τις διωκτικές Αρχές. Είναι αδίκημα. Αν γινόταν ένα δικαστήριο και ήταν κατηγορούμενος δημοσιογράφος και έλεγε ότι έχω δει υλικό παιδικής πορνογραφίας για τη δουλειά μου, το δικαστήριο δεν πείθεται. Πρέπει να τον καταδικάσει».

«Άρα αυτοί που είπαν τηλεοπτικά ότι το είδαν, διώκονται;» αναρωτήθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη λίγο αργότερα, ενώ χωρίς να πει το όνομα του Γιώργου Λιάγκα, σημείωσε: «Υπάρχουν δημοσιογράφοι και όχι μόνο ένας, πολλοί παραπάνω που είπαν την ώρα του ζωντανού ότι έβλεπαν τις φωτογραφίες και φρίκαραν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την εκπομπή. Άρα αυτοί διώκονται κανονικά».