«Τις επόμενες ώρες...» - Εξελίξεις με την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη

Ποια η κατάστασή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στο κρατικό νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα ο Ηλίας Μαμαλάκης, όπως έγινε χθες 15/11 γνωστό, ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη από τροφική δηλητηρίαση (δείτε εδώ την πρώτη ανάρτηση που έκανε μέσα από την εντατική).

Εξελίξεις με την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη

Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης 16/11, ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας της Κύπρου, μίλησε στην εκπομπή “Live News” και αποκάλυψε μερικά ευχάριστα νέα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο καταξιωμένος σεφ πήρε εξιτήριο από την εντατική και έχει πλέον μεταφερθεί στον παθολογικό θάλαμο.

«Η κατάσταση της υγείας του κ. Μαμαλάκη είναι πολύ καλή, πήρε εξιτήριο από την ΜΕΘ και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στον παθολογικό θάλαμο. Η ψυχολογία του είναι πολύ καλή και είναι όσο μπορεί ευδιάθετος», είπε χαρακτηριστικά στο Live News του MEGA και μάλιστα τόνισε ότι το περιστατικό του Ηλία Μαμαλάκη ήταν πολύ σοβαρό και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του;

Ο Ηλίας Μαμαλάκης το πρωί της Παρασκευής 15/4 παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα του Happy Day και τη Όλγα Λαφαζάνη. Ο αγαπημένος σεφ, που πρόσφατα μίλησε και για την πρώτη σύζυγό του που έχει φύγει από τη ζωή, αναφέρθηκε στην επέμβαση που έκανε στο στομάχι του και από 132 κιλά έχασε τα 52!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μαμαλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Είχα φτάσει να είμαι 132 κιλά σε μια περίοδο της ζωής μου που ήταν πραγματικά δύσκολη. Είδα ότι αυτό είναι εξαιρετικά κακό, δηλαδή κινούμουν πολύ δύσκολα και είχα μια βουλιμία. Έκανα μια επέμβαση στο στομάχι. Έχασα 52 κιλά και από τότε δεν τα ξαναπήρα».

«Τα πρώτα χρόνια, βέβαια, ο εγκέφαλος πρέπει να πω ότι ήταν εγκέφαλος παχύσαρκου. Δηλαδή έβαζα ένα τεράστιο πιάτο μακαρόνια με κιμά και τυριά, γιατί αυτό ήθελε ο εγκέφαλος του χοντρού, αλλά έτρωγα τρεις μπουκιές και χόρταινα».

«Έχω περιορίσει πάρα πολύ το κρέας στη ζωή μου χωρίς να έχω φιλοσοφική θεωρία για vegan ή vegeterian» συμπλήρωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης. «Το στοιχείο του ριάλιτι και της ίντριγκας είναι πάρα πολύ μεγάλο στο Survivor. Δηλαδή βλέπουμε να τσακώνονται και να ευτελίζονται, εμένα δεν μου πάει σαν τηλεθεατή αυτό το πράγμα».